La Vanguardia (Català)

Piqué, sobre la renovació: “Era el Barça o res”

Piqué revela que només es veu de blaugrana i no es disculpa amb l’Espanyol

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

“Jo no soc com Puyol, que vol jugar fins als 40 anys”, responia Gerard Piqué quan era més jove, sempre sincer, inquiet i diferent. El barcelonis­ta no es veia allargant la seva carrera gaire més enllà. Pensava que es cansaria aviat de les exigències del futbol: les atencions extremes, els viatges continus, els sacrificis, l’exposició mediàtica, la dependènci­a dels resultats... Llavors ni s’imaginava ser un exemple de longevitat.

Ha estat amb el pas de les temporades i dels títols que el defensa central, competitiu com pocs, li ha anat agafant gust. Tant ha canviat d’idea que ahir l’internacio­nal, que divendres farà 31 anys, va firmar la seva renovació per jugar al Camp Nou fins al 2022. Llavors en tindrà 35.

Però hi ha una cosa que Piqué tenia i té molt clara. El motiu de la seva continuïta­t té nom i cognoms. “Era el Barcelona o res”, va confessar el defensa. No es veu defensant una altra samarreta. No preveu fer un canvi d’aires. No va escoltar cap oferta. “L’únic que em motiva és jugar amb el Barcelona. Si no hagués renovat, després del contracte que tenia ho hauria deixat. No em veig amb una altra samarreta. No crec que tingui la il·lusió d’anar a un altre equip. Continuo jugant a futbol perquè soc al Barça. Si no ho hauria deixat”, va revelar.

La disjuntiva de “Barça o retirada” es fa extensible a la selecció espanyola. “Després del Mundial el més normal és que ho deixi. He estat en una etapa espectacul­ar i he viscut coses úniques. Sempre ha estat un orgull posar-me la samarreta d’Espanya, però per motivació i per poder centrar-me en el Barça toca tancar-la i vull tancar-la bé”, va dir el català reiterant el que ja havia anunciat.

Aquesta manera de pensar prioritzan­t el Barça va fer que hi hagués una alta predisposi­ció per arribar a l’acord en les negociacio­ns. “No ha estat difícil. Ell i la seva família ho tenien clar. Gràcies per les facilitats”, va confirmar el president, Josep Maria Bartomeu, que va definir Piqué com “un dels nostres”. “Si acabo el contracte seran 14 temporades més els set anys que vaig estar a les categories inferiors. És tota una vida. I amb aquesta renovació sembla que podré acabar la carrera aquí, que és el meu somni des que vaig tornar amb 21 anys”, va dir Piqué refermant el seu amor pel club i acompanyat a la primera fila pels seus pares, el seu germà, el seu avi i el seu agent.

A més, Piqué, per la seva mentalitat guanyadora i el seu barcelonis­me,

LES ELECCIONS AL PARLAMENT Vaig dir que m’agradaria que es respectés el resultat del 21-D i el resultat no s’està respectant”

LA POLÈMICA AMB L’ESPANYOL El Joventut és de Badalona i l’Espanyol és a Cornellà. És una obvietat i no me’n penedeixo”

pot dir que no li ha anat gens malament perquè ha format part del millor Barça de la història. “No he tingut cap any dolent. Sempre hem guanyat algun títol i hem estat competitiu­s fins al final”, va recordar. En les seves 9 temporades com a blaugrana, de moment, el defensa ha guanyat 25 títols, per 15 del Madrid. “Vull dir que 15 no són pas pocs, i amb les dues últimes Champions”, va dir, valorant els blancs. “Però qui de debò encarna aquest projecte és Messi. Tots els altres el seguim. És ell qui ens ha fet guanyar tot això”, va aclarir.

Madur i amb personalit­at, Piqué va tornar a postular-se per ser quart capità, amb l’adeu de Mascherano, però sense donar-hi més importànci­a. “Soc un jugador que potser em mullo més del compte i faig massa soroll. Entenc que el vestidor prefereix un altre perfil. Però no perquè em donin el braçal deixaré de ser com soc”. Això també val per a la seva futura intenció de ser president. “M’ha de motivar. Ja ho veurem. Però no seria un president convencion­al”, va avisar.

I tot seguit va donar dues mostres de la seva valentia atípica. Primer va defensar la majoria del Parlament sortida de les eleccions del 21-D. “Abans de les eleccions vaig dir que m’agradaria que es respectess­in els resultats i els resultats no s’estan respectant”, va dir. Després no es va penedir d’haver rebatejat l’Espanyol com a “Espanyol de Cornellà”. “La Penya va jugar el cap de setmana al Palau i és el Joventut de Badalona. Que l’Espanyol és a Cornellà és una obvietat. Però diumenge després de jugar ja donaré més titulars. Ara vull gaudir d’aquest dia i d’aquest any que té molt bona pinta”, va dir, sense esmentar un triplet que ja ha guanyat dues vegades.

 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Josep Maria Bartomeu i Gerard Piqué van passejar per la gespa del Camp Nou després de firmar la renovació del defensa
ÀLEX GARCIA Josep Maria Bartomeu i Gerard Piqué van passejar per la gespa del Camp Nou després de firmar la renovació del defensa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain