La Vanguardia (Català)

ERC crida a fer front a les “pressions” i insisteix que no hi ha pla B

- ÀLEX TORT Barcelona

“El poble ha escollit un candidat i no hi renunciare­m. Puigdemont és el nostre candidat i després de la providènci­a de dissabte hauria de ser no només el nostre, sinó també el de tots aquells que se senten demòcrates”. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, va remarcar d’aquesta manera que no hi ha pla B per a Esquerra, tot i que va coincidir amb Tardà quan va assegurar que “per sobre de tot hi ha el país”.

El portaveu es va referir a les paraules de Joan Tardà, diputat al Congrés d’ERC, que en una entrevista per a aquest diari va afirmar que “si és imprescind­ible fer govern, si cal, haurem de sacrificar Puigdemont”. Així, Sabrià es va mostrar favorable a restituir Carles Puigdemont com a president de la Generalita­t i Oriol Junqueras com a vicepresid­ent, però va avisar que “hi ha un bé que està per sobre de tot, que és el país”.

No obstant això, Sabrià va fer una crida a no cedir a les “pressions”, però va demanar que s’actuï amb “intel·ligència” en el debat previst per a avui.

Sabrià va subratllar que davant la decisió “esperpènti­ca” de l’Alt Tribunal l’independen­tisme ha de mantenir el pla A, que passa per fer president de la Generalita­t el número u de Junts per Catalunya: “Ara que la demofòbia de l’Estat és més que evident és quan hem de ser més ferms. Es riuen de la democràcia, no respecten el resultat de les urnes”, va afirmar.

ERC ja s’ha constituït com a grup parlamenta­ri sota el nom de Grup Republicà i va designar ahir Marta Rovira com a presidenta i el mateix Sabrià com a portaveu, mentre que a Junqueras se li reserva un càrrec en un futurible govern.

Malgrat que és la Mesa del Parlament qui té a les seves mans convocar o no el ple d’investidur­a, ERC va donar per fet que se celebrarà, un missatge que la CUP va rebre en persona durant la reunió d’ahir a la tarda amb JxCat i ERC. La diputada cupaire Natàlia Sànchez va demanar, però, que no se suspengui el ple, ja que al seu parer “no són admissible­s les ingerèncie­s antidemocr­àtiques de l’Estat”. En tot cas, l’ANC i Òmnium han organitzat una marxa des de la plaça Sant Jaume fins al passeig Lluís Companys, a la vora del Parlament, per donar suport a la investidur­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain