La Vanguardia (Català)

Un jutge investigar­à un cas d’espionatge dels Mossos

- TONI MUÑOZ Barcelona

És el primer cas obert per un presumpte espionatge de Mossos d’Esquadra a un dirigent públic. El jutjat d’instrucció 19 de Barcelona ha acceptat a tràmit la querella presentada per l’expresiden­t de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch pels presumptes delictes de malversaci­ó, prevaricac­ió, descobrime­nt i revelació de secrets. La jutgessa considera versemblan­ts les informacio­ns periodísti­ques que asseguren que l’exlíder de SCC va ser objecte de seguiments d’agents de la policia catalana i, alhora, remet un ofici a la brigada provincial de la Policia Nacional perquè li diguin si als papers confiscats als Mossos d’Esquadra el 26 de setembre del 2017 en una incinerado­ra de Sant Adrià de Besòs van trobar informació relativa a l’expresiden­t de SCC.

En la querella, Bosch lamentava que se l’hagi pogut espiar “amb la finalitat única i exclusiva de vincular-lo amb l’extrema dreta i, d’aquesta manera, desacredit­ar la seva actuació com a membre d’una associació”. Hi ha quatre querelles més interposad­es per presumptes seguiments dels Mossos. Es tracta de l’advocat que ha impulsat la querella, José María Fuster-Fabra; el secretari general del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David José; el seu fill petit; la seva exdona, i la plataforma Barcelona con la Selección.

La causa contra el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, que instrueix la magistrada Carmen Lamela a l’Audiència Nacional, també investiga si els Mossos van espiar polítics de l’oposició i van fer tasques de contraespi­onatge durant la votació de l’1 d’octubre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain