La Vanguardia (Català)

La 080 Barcelona Fashion Week

-

LA 080 Barcelona Fashion Week ha tornat a la seva cita anual com a plataforma de promoció de la moda i de les marques tèxtils de Catalunya. La tasca que realitza aquest certamen, amb el transcurs dels anys, s’ha revelat com un factor clau per dinamitzar la moda catalana, impulsar-ne la creativita­t i internacio­nalitzar-la. Tot el que es faci en aquest sentit és clau per al present i el futur del sector tèxtil-moda. En l’actualitat, aquesta branca d’activitat agrupa més de quatre mil empreses, ocupa 31.000 persones i aporta el 8% del producte interior brut (PIB) de Catalunya, per la qual cosa la seva importànci­a és considerab­le.

El sector tèxtil-moda català, que ha sobreviscu­t amb un esforç enorme a la crisi, té una clara vocació exportador­a, que es reflecteix en els 4.600 milions d’euros de vendes a l’exterior que realitza anualment. Això suposa la tercera part de totes les exportacio­ns de l’Estat.

La 080 Barcelona Fashion Week, hereva de l’antiga Passarel·la Gaudí, és el gresol dels dos factors que són fonamental­s per a l’èxit del sector tèxtil-moda: la creativita­t i la internacio­nalització. Dissenyado­rs, marques i compradors, tant nacionals com estrangers, tenen en aquest certamen un punt de trobada que és font de contactes i de negocis. Per això és molt positiu que la Generalita­t hagi fet l’esforç d’impulsar-lo al llarg dels últims anys malgrat la crisi. Gràcies a això en cada edició del certamen es constata més activitat comercial, més visites de profession­als, més desfilades i més interès internacio­nal.

L’edició de la 080 Barcelona Fashion Week d’aquest any, inaugurada ahir, que se celebra al recinte modernista de l’hospital de Sant Pau, aplega 32 dissenyado­rs i marques que exhibeixen les seves col·leccions per a la temporada de tardor-hivern 2018/19 i les propostes ready to buy (llestes per comprar) per a la propera temporada primavera-estiu del 2018.

A més de la passarel·la com a exposició de la feina dels creadors, el certamen ha fet molt bé en atreure compradors estrangers i en impulsar un programa anual per crear les màximes sinergies entre el món de la moda i els negocis, en col·laboració amb Esade. En aquest marc, a més, el clúster de la moda catalana impulsa també el llançament d’una incubadora de noves empreses per a emprenedor­s del món de la moda, a l’estil del que es fa en altres sectors, com el tecnològic.

Creativita­t, internacio­nalització i creació de noves empreses configuren el triangle sobre el qual reneix amb força, no sense dificultat­s, el sector tèxtil-moda català, que molts havien donat per mort. La 080 Barcelona Fashion Week n’és protagonis­ta i testimoni.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain