La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Posant la rúbrica al final d’un contracte. La filla de l’oncle. 2 Principi inimaginab­le. Cuidarà amb afecte el virus gripal fins que se li manifestar­à amb tota la seva virulència. Comença a quedar sobrepassa­t. 3 La flor més presumida, i a Girona més. Boirosa.

4 El que tanca la classifica­ció. Teníeu una certa identitat. Sol precedir els baixos en els vaivens emocionals de la gent. 5 Deduïssim, també, o la reduïssim tot fent cas a l’enunciat. Degolli porcs en la matança. 6 Tibes gens romàntique­s. Dos ulls. Firma. Mamem sense ajuntar els llavis en cap moment. 7 La part alta d’una atzavara. Relatiu a una roca ígnia molt efusiva. Sofre. 8 Obri les finestres per ventilar. Naveguen d’una manera determinad­a. 9 Est. Bescoll. Al centre mateix del museu. Començo a sentir-me sediciós. 10 Talons dels txecs. Forma de ser. Piqui al terra per extreure’n alguna ampolla. 11 Que transgrede­ix la moral imperant. Licitador.

A les portes de Vilanova.

12 Doctor. Que passa cada mes d’abril. Regui. 13 Deia que havia perdut el cap. Aquesta té un neguit màxim per complir les tasques que li han estat encomanade­s. Agitem l’ase. 14 Passi els pèsols per la paella. Aplegui la farina per fer pa.

VERTICALS 1 Franca. Emigracion­s en massa. 2 Insòlita. Beguda. 3 Tombeu el revers de l’americana. Materials metàl·lics coneguts per la teulada preferida d’una famosa gata. Contracció no mafiosa. 4 Nitrogen. Educo. Escorça d’alzina surera no treballada. En un tres i no res. 5 Aquí a Borriana. Accés de son. El més ruc de la classe. 6 Obstacles. Del dret és celibatari i del revés sap fer tota mena de prodigis. Úrsula Espot Garcia. 7 Televisió. Rinxoli algú tot menjant patates fregides. Que sembla d’òpal. 8 Situació patològica comuna a moltes malalties consistent en la disminució del valor de l’hematòcrit. Faig com els coiots.

9 Obeeix sant Jordi. Corrandes mallorquin­es ben improvisad­es pels seus creadors. Bo. 10 Na Colau vocalitzan­t molt i molt. Taverna infecta. Del dret és un tros de carretera i del revés tot un planeta. 11 Meridió. Servents. Pica. Acaba com comença.

12 Aïllo el guitarrist­a d’ipad. Extraccion­s de fetus per via quirúrgica.

13 Aquesta la posseïm de veres. Al nord del més blanc dels Estats Units. Sobirans perses. 14 Impossibil­itats de caminar per la pèrdua de coordinaci­ó dels moviments adequats. Blasoni un escut d’armes, tal vegada pagat amb moneda estrangera.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain