La Vanguardia (Català)

El focus, allà on ha de ser

- Santi Nolla

Piqué ha posat el focus en el fet que l’Espanyol és de Cornellà per no entrar en els greus insults que pateix la seva família a l’estadi del club blanc-i-blau. És lamentable que una nombrosa part de l’afició de l’Espanyol insulti la dona i el fill de Piqué en ocasió d’un partit de futbol. No és només una qüestió de la comissió antiviolèn­cia, també és del mateix club, que hauria de ser molt contundent amb aquestes actituds. El Barça també ho ha de ser quan s’insulta l’Espanyol al Camp Nou, però no es personalit­za d’una manera tan cruel. Piqué se’n va per les branques, segurament perquè fa mal entrar en aquesta qüestió, i parla de l’Espanyol de Cornellà. Igual com Laporta va parlar del “duel metropolit­à”. Són ganes de tirar pedretes. El problema greu són els insults. Cal atacar això perquè no torni a passar, perquè també hi ha espanyolis­tes que no aplaudeixe­n aquests càntics denigrants.

L’Espanyol és de Barcelona, encara que jugui i tingui la seu a Cornellà. Ho és per la mateixa vocació de la seva massa social i per la tradició històrica. El club està connectat amb la Ciutat Comtal, no amb Cornellà, més enllà de jugar els matxs al nou estadi. Piqué no menysprea la ciutat del Baix Llobregat, de la qual el Consistori va fer un comunicat de protesta i parla d’“obvietat” per referir-se a l’Espanyol perquè així fa un toc d’atenció. El central del Barça vol ser a totes les salses amb una actitud de comunicaci­ó compulsiva moltes vegades contraprod­uent per al seu club o per a la seva pròpia imatge. És, però, un personatge i al món que ha matat

L’Espanyol és de Barcelona, però els greus insults a Piqué i la seva família a Cornellà s’han d’acabar

els grisos hi destaca la desmesura, encara que es miri d’aplicar amb intel·ligència. El que resulta evident és que hi ha un punt estratègic en les seves intervenci­ons.

Ahir, en ocasió de la signatura de la seva renovació, va dir que no volia parlar d’allò de Cornellà i que ja donaria titulars a la zona mixta després del partit. Això indica que el seu discurs no forma part de la naturalita­t espontània, sinó d’un relat pensat i estratègic­ament distribuït. És prou llest per fer-ho així.

Aquest any el Madrid no ha estat el seu objectiu, però en general el nom de Piqué es pot associar enfrontat al club blanc i al blanc-i-blau. És possible que això doni vots en unes eleccions futures a la presidènci­a, però s’agrairia que una persona amb la seva capacitat comunicati­va i la seva intel·ligència treballés més per acostar posicions que per radicalitz­arles. La teoria que el president del Barça s’ha d’acostar més al hooligan que al fair play no és bona. Els futboliste­s, els esportiste­s, saben com és d’important el joc net. Cal fer un esforç per tenir-ho en compte encara que els insults siguin molt dolorosos.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain