La Vanguardia (Català)

El galimaties de Javi Fuego

Laporte deixa l’Athletic, que pagarà a la Reial Societat 32 milions per Iñigo Martínez

- BARCELONA Redacció

Quan falta un dia perquè conclogui el mercat de fitxatges, els clubs ultimen les negociacio­ns que tindran incidència directa en dos dels equips catalans que competeixe­n a la Lliga Santander. Per al Barcelona serà positiva per l’arribada de Coutinho, que abans-d’ahir va debutar a Primera Divisió contra l’Alabès, i Mina, mentre que la de l’Espanyol serà

El davanter gabonès del Borussia Dortmund està a un pas de ser nou jugador de l’Arsenal

negativa per la crisi generada per la sortida de Javi Fuego. El migcampist­a asturià està allunyat de les grans xifres que es mouen actualment al món del futbol –el seu traspàs al Vila-real deixarà un milió d’euros a les arques blanc-iblaves, tot i que alliberarà una de les fitxes més altes de la plantilla– , però la polèmica rau en la confrontac­ió entre Quique Sánchez Flores, que en volia la continuïta­t, i el president del club, Chen Yansheng, partidari de traspassar un futbolista que ja té 34 anys.

El dirigent xinès, que és a Barcelona, té previst reunir-se amb l’entrenador madrileny –de qui les últimes setmanes s’ha especulat amb la seva sortida a la Premier– aviat, tot i que no hi ha un dia previst oficialmen­t. La destitució de Ramon Robert, exconselle­r delegat, va obrir una fractura que encara no s’ha tancat i que va quedar en evidència clarament en sala de premsa de Butarque després de la derrota contra el Leganés, diumenge passat. “No respondré més pel club. Hem trobat a faltar Javi Fuego, que és un líder”, va dir diumenge Sánchez Flores, en una pugna evident amb el club blanc-i-blau.

Javi Fuego, que s’ha compromès amb el Vila-real fins a l’estiu del 2020, ja és a la localitat castellone­nca en espera que el fitxatge sigui oficial. Només el caràcter imprevisib­le del president de l’Espanyol podria fer un gir inesperat al traspàs.

Molt més clara és la situació d’Aymeric Laporte, que abandona l’Athletic per recalar al Manchester City. Guardiola ja va intentar el seu fitxatge nouvingut al club anglès l’estiu del 2016 i ara el concreta després del pagament de 65 milions d’euros, uns diners que ahir mateix van ser ingressats a la Lliga de Futbol Profession­al pel mateix futbolista. El central francès s’ha acomiadat dels seus companys aquests últims dies i avui mateix està prevista la seva presentaci­ó al Manchester City.

En un comunicat fet públic ahir, l’Athletic va agrair a Laporte “la seva aportació durant el temps que ha estat en un equip que representa un projecte i una filosofia esportiva únics”. El defensa va comentar: “La meva sortida, davant un nou repte en la meva carrera profession­al, no vull que sigui un adeu, sinó un fins aviat. Aquí deixo un club únic, diferent i que no oblidaré mai. Vaig arribar sent un adolescent i aquí m’he format com a persona i com a futbolista”.

El traspàs de Laporte, de 23 anys, representa un rècord per al club bilbaí, que no havia ingressat mai tants diners per un jugador. L’operació permetrà, segons va anunciar El Correo ahir a la nit, el fitxatge d’Iñigo Martínez, pel qual el club bilbaí pagarà 32 milions a la Reial Societat.

La mateixa quantitat que el City ha pagat a l’Athletic per Laporte podria permetre la sortida d’Aubameyang del Borussia Dortmund a l’Arsenal. L’arribada del davanter gabonès, de 28 anys, que ha marcat tretze gols en aquesta Bundesliga, serviria a Wenger per compensar la sortida d’Alexis Sánchez, que jugarà al Manchester United.

 ?? MIGUEL TOÑA / EFE ?? Dos canvis Javi Fuego, a l’esquerra, deixarà l’Espanyol per jugar al Vila-real fins a l’estiu del 2020, mentre que Aymeric Laporte s’ha convertit en el traspàs més car de la història de l’Athletic, que ha ingressat 65 milions d’euros per part del...
MIGUEL TOÑA / EFE Dos canvis Javi Fuego, a l’esquerra, deixarà l’Espanyol per jugar al Vila-real fins a l’estiu del 2020, mentre que Aymeric Laporte s’ha convertit en el traspàs més car de la història de l’Athletic, que ha ingressat 65 milions d’euros per part del...
 ?? ALEX CAPARROS / GETTY ??
ALEX CAPARROS / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain