La Vanguardia (Català)

El comitè i la direcció d’Opel firmen un preacord

-

Després de diversos dies de reunions i justament la jornada que acabava el termini donat per l’empresa matriu PSA per aconseguir-ho, la direcció i el comitè d’empresa d’Opel Espanya van arribar ahir a un preacord sobre el conveni col·lectiu. Segons fonts sindicals, les dues parts van firmar el preacord després de més de deu hores de reunió i ara el text haurà de ser votat en referèndum per l’assemblea dels empleats.

El conveni, que afecta els treballado­rs d’Opel Espanya, majoritàri­ament de la planta saragossan­a de Figueruela­s, és el primer al qual s’enfronta la firma després de la seva compra per PSA. El 22 de gener els sindicats van decidir suspendre les negociacio­ns, iniciades a l’octubre, fins que la direcció acceptés tractar cinc punts que la representa­ció dels treballado­rs havia marcat com a prioritari­s, entre els quals hi ha un pla industrial per assegurar la viabilitat de la planta en els propers anys. En aquest context, PSA va anunciar la paralitzac­ió del pla del nou Opel Corsa i descartava més inversions.

La mediació del Govern d’Aragó va aconseguir que divendres passat les dues parts tornessin a seure a negociar i les reunions mantingude­s durant tot el cap de setmana van fructifica­r finalment ahir dilluns amb la firma d’aquest preacord, pendent encara de ratificaci­ó per la plantilla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain