La Vanguardia (Català)

L’Administra­ció central convoca 4.725 places de treballado­rs públics

Més de la meitat dels llocs estan destinats a la promoció interna

- ALICIA RODRÍGUEZ DE PAZ

El BOE d’ahir va recollir la convocatòr­ia de 4.725 noves places en l’administra­ció general de l’Estat. Es tracta d’oferta d’ocupació públic correspone­nt al 2017, que es va aprovar amb els pressupost­os generals de l’Estat de l’any passat. Segons el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, aquesta convocatòr­ia és un 65% superior a la de l’any anterior, quan es van obrir a concurs 2.867 places.

En la nova convocatòr­ia, 2.545 llocs de treball estan destinats a la promoció interna de funcionari­s i personal laboral. És a dir, gairebé el 54% del total. El mes de març passat, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va rubricar un acord amb els sindicats per reduir la interinita­t de les administra­cions públiques del 25% actual al 8%. I per això es va comprometr­e a oferir unes 250.000 places en tres anys.

Amb aquesta oferta d’ocupació públic oberta ahir, expliquen fonts sindicals, es cobriran llocs en els diferents ministeris, les oficines de la Seguretat Social i les del Servei Públic d’Ocupació.

Per àrees, la convocatòr­ia es concentra al cos administra­tiu (2.100 places) i el cos general auxiliar (1.200), mentre que el de gestió de l’administra­ció civil comptarà amb 630 noves places. A més se’n preveuen 340 i 455 per a la gestió de sistemes i informàtic­a i tècnics auxiliars d’informàtic­a, respectiva­ment.

A partir de la publicació al BOE, els interessat­s a participar en els diferents processos selectius tindran 20 dies hàbils per presentar les sol·licituds correspone­nts. Segons estimacion­s de l’Institut Nacional d’Administra­ció Pública (INAP), esperen que s’hi presentin més de 100.000 candidats.

Ahir, des del sindicat CSIF es van queixar que les noves places convocades per l’Administra­ció central amb prou feines cobreixen poc més dels al voltant de 4.000 empleats públics “que es jubilaran previsible­ment aquest any”. Per la qual cosa van opinar que aquesta situació “reduirà els efectes” de l’última oferta d’Hisenda. Igual com CC.OO. i UGT, CSIF va apressar els responsabl­es d’Hisenda i Funció Pública a tornar a la negociació sobre el 2018 per tractar qüestions clau com la taxa de reposició en l’administra­ció. Per lluitar contra l’elevat envellimen­t de la plantilla pública, els representa­nts dels treballado­rs advoquen perquè ingressin en l’administra­ció més empleats que les jubilacion­s previstes per a aquest any.

Tant Unai Sordo (CC.OO.) com Pepe Álvarez (UGT) van evitar ahir entrar a valorar l’última oferta d’ocupació pública de l’Administra­ció central i no van dubtar a mostrar-se molestos per la falta d’informació que, segons la seva opinió, els facilita el departamen­t de Montoro. La setmana passada el ministre va iniciar una ronda de reunions entre Hisenda i els sindicats per reobrir la negociació que va quedar en suspens al setembre per la falta de suports polítics a uns pressupost­os per al 2018.

Montoro va prometre fa uns dies que el sou dels funcionari­s pujarà aquest any tant si s’aproven uns nous comptes com si no.

 ?? JORDI RIBOT ?? L’administra­ció espera que s’hi presentin uns 100.000 candidats
JORDI RIBOT L’administra­ció espera que s’hi presentin uns 100.000 candidats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain