La Vanguardia (Català)

IAG presenta a Barcelona els projectes de la seva accelerado­ra

Vueling dona suport com a mentor a tres ‘start-ups’ d’atenció al client

-

Hangar 51, l’accelerado­ra de start-ups del grup IAG, va presentar ahir a Barcelona els set projectes finalistes del programa. En la seva segona edició, Hangar 51 ha rebut propostes de 350 empreses. D’aquestes, 30 van entrar en un procés de selecció i finalment set van ser elegides per entrar en el programa, que consisteix a desenvolup­ar el seu producte o plataforma en estreta col·laboració amb les aerolínies del grup durant deu setmanes. En aquesta ocasió, han treballat per a Iberia Express, Iberia i Vueling.

En presència del conseller delegat d’IAG, Willie Walsh, i els primers directius de Vueling, Javier Sánchez Prieto, i Iberia, Luis Gallego, els set emprenedor­s selecciona­ts, entre els quals la plataforma catalana Airstripe, van exposar les conclusion­s de la seva feina. En les properes setmanes, l’equip de Hangar 51 decidirà quins projectes han donat millors resultats i, per tant, mantenen la col·laboració via inversió directa o a través d’acords comercials o contractes.

Vueling ha patrocinat els projectes de Destygo, Migacore i Seat Assign Mate, els tres centrats en el desenvolup­ament d’utilitats tecnològiq­ues destinades a millorar l’atenció al client. Mentre Destygo facilita la comunicaci­ó i gestions a través de chatbots, Migacore utilitza el machine learning per predir els patrons de conducta dels usuaris, i Seat Assign Mate permet facturar via un e-mail dinàmic i optimitzar l’assignació de seients, la segona font d’ingressos

Realitat virtual i ‘chatbots’ entre els set projectes de Hangar 51, un dels quals és català

extres per a la companyia, segons va assegurar ahir el director comercial de Vueling, David García.

“A Vueling estem centrats a millorar l’experiènci­a del client; segons la nostra experiènci­a, la satisfacci­ó del client incideix directamen­t en els ingressos”, va apuntar Javier Sánchez Prieto, president de la companyia. Per la seva banda, Willie Walsh va destacar que “Barcelona és l’escenari ideal per presentar el nostre programa per a emprenedor­s”.

Els projectes finalistes se centren en les tendències més innovadore­s relacionad­es amb el sector, des dels chatbots, cada vegada més utilitzats en l’àrea d’atenció al client, a la realitat virtual com a sistema d’entretenim­ent a bord. També hi ha iniciative­s financeres, com Aplazame, una plataforma de crèdit al consum per finançar viatges integrada al procés de venda; i comercials, com Volantio, per optimitzar els seients buits. Per la seva part, la catalana Airstripe és una xarxa social de viatges en la qual són els mateixos viatgers els qui creen i organitzen els viatges a mida i contracten les aerolínies.

 ?? ARXIU ?? Els emprenedor­s dels set projectes al costat de Willie Walsh i Glenn Morgan, d’IAG
ARXIU Els emprenedor­s dels set projectes al costat de Willie Walsh i Glenn Morgan, d’IAG

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain