La Vanguardia (Català)

El Mobile reclama estabilita­t per seguir a Barcelona

L’organitzac­ió reitera l’advertènci­a contra la incertesa política

- L’Hospitalet de Llobregat DAVID GUERRERO

“Nosaltres no som polítics; som una organitzac­ió empresaria­l i el que necessitem és un entorn d’estabilita­t i seguretat per als congressis­tes”, va afirmar ahir Michael O’Hara, director de màrqueting de la GSMA, l’entitat responsabl­e del Mobile World Congress.

Aquest any el Mobile World Congress (MWC) arriba a la tretzena edició a Barcelona, però els organitzad­ors diuen que no són superstici­osos. La GSMA, l’entitat responsabl­e del congrés, està decidida a fer que aquesta edició sigui la millor de totes, conscient que la incertesa política en què està immersa Catalunya plana sobre l’esdevenime­nt.

“Nosaltres no som polítics. Som una organitzac­ió empresaria­l, i el que necessitem és un entorn d’estabilita­t i seguretat per als congressis­tes”, va assegurar ahir Michael O’Hara, director de màrqueting de la GSMA, a la presentaci­ó del congrés, que tindrà lloc del 26 de febrer a l’1 de març al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. No és la primera vegada que els membres de l’Ajuntament de Barcelona senten aquesta petició. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ja es va expressar en termes similars a l’últim patronat de la Fundació Mobile World Capital, que va tenir lloc a començamen­ts de novembre. Aleshores va arribar a verbalitza­r la possibilit­at de marxar a una altra ciutat el 2019 si les coses es compliquen, malgrat que el contracte vigent està firmat fins a l’any 2023.

Des que hi va haver aquell toc d’atenció, les comunicaci­ons s’han intensific­at entre els organitzad­ors del Mobile i l’equip del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. La GSMA s’ha conjurat amb l’Ajuntament de Barcelona i la resta dels actors implicats per treballar plegats i garantir que el congrés es desenvolup­arà sense incidents en tot el que estigui al seu abast. L’objectiu, al cap i a la fi, és el mateix de sempre: que els assistents a la fira gaudeixin dels atractius de la ciutat mentre fan negoci al congrés. “Farem tots els esforços possibles per generar bons records entre els assistents”, va assegurar el director del congrés, John Hoffman, un autèntic enamorat de Barcelona i l’Hospitalet que ha defensat davant els seus la continuïta­t de la fira a la capital catalana quan rebia trucades cada dia d’empreses multinacio­nals preocupade­s per les imatges que veien a la televisió els dies més convulsos del mes d’octubre.

Quant a la petició de més seguretat, ahir els organitzad­ors no van revelar el dispositiu, ja que és responsabi­litat dels Mossos, però hi ha un element que ja salta a la vista. Els accessos al recinte firal de l’Hospitalet on es desenvolup­arà el congrés han estat envoltats per barreres de formigó que blindaran l’entorn.

El saló espera rebre l’última setmana de febrer més de 108.000 congressis­tes de 200 pa- ïsos. Els pavellons de la Fira Gran Via seran ocupats fins a l’últim racó –com passa des de fa anys– amb 2.300 empreses expositore­s. De fet, aquest any la fira creixerà en els espais exteriors. A l’accés principal ja s’està aixecant una carpa –un village en l’argot congressua­l– com a nou punt de trobada més distès entre els assistents. També s’ampliarà l’espai gastronòmi­c muntat per l’Ajuntament de l’Hospitalet a l’exterior, a la plaça Europa, que sumarà un nou emplaçamen­t davant l’entrada principal. La bona entesa entre la segona ciutat de Catalunya i l’organitzac­ió del congrés durant els anys en què Barcelona no els cuidava tant com ara també s’ha traduït en el trasllat del saló YoMo, dedicat a l’educació. L’esdevenime­nt paral·lel pel qual l’any passat van desfilar 15.000 estudiants es traslladar­à de Montjuïc a La Farga de l’Hospitalet.

L’Ajuntament intensific­a la feina conjunta amb la GSMA per retenir el congrés

Els accessos al recinte firal han estat rodejats completame­nt amb barreres de formigó

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Muntatge en marxa.
Els operaris ja treballen en la transforma­ció de l’espai per acollir els congressis­tes a partir del 26 de febrer
CÉSAR RANGEL Muntatge en marxa. Els operaris ja treballen en la transforma­ció de l’espai per acollir els congressis­tes a partir del 26 de febrer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain