La Vanguardia (Català)

Francisco Rubio PRESIDENT COMITÈ COMPETICIÓ

El jutge únic obre una investigac­ió als blaugrana per les seves paraules sobre l’Espanyol

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

El jutge únic del comitè de competició va decidir ahir obrir un expedient als jugadors del Barcelona Gerard Piqué i Sergio Busquets per les seves paraules sobre l’Espanyol després del partit de tornada de la Copa de dijous passat.

El jutge únic del Comitè de Competició, Francisco Rubio, va decidir ahir obrir expedient disciplina­ri a Gerard Piqué i Sergio Busquets per les seves paraules referides a l’Espanyol a la conclusió del partit de tornada de quarts de la Copa, dijous passat. Segons fonts federative­s, s’ha enviat un escrit als dos clubs perquè presentin les al·legacions que creguin oportunes i ara es designarà un jutge d’instrucció que s’ocuparà d’investigar l’assumpte, de manera que la resolució del cas (en forma de sanció, normalment econòmica, o de sobreseïme­nt) pot trigar unes setmanes.

Piqué es va referir unes quantes vegades ocasions a l’equip blanc-i-blau com “l’Espanyol de Cornellà”, mentre que Busquets va afirmar: “Semblava que l’eliminatòr­ia s’acabava a Cornellà i al final hem posat les coses al seu lloc. Ho van celebrar a Cornellà com si haguessin passat de ronda però les eliminatòr­ies duren 180 minuts”. Aquests missatges van molestar sobre manera l’Espanyol, que els va denunciar divendres a la Comissió Antiviolèn­cia, amb còpia a Competició. El conjunt espanyolis­ta entén que Piqué va flirtejar amb actituds xenòfobes i que Busquets es va manifestar en contra de la celebració d’una victòria.

Antiviolèn­cia té avui en el seu ordre del dia estudiar les paraules dels jugadors blaugrana.

Quan li van preguntar ahir per l’assumpte l’entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, va assegurar que no tenia coneixemen­t de les novetats, de manera que va declinar opinar sobre el tema.

Derbi d’alt risc Aquestes tibantors es mantenen en un context en què diumenge es disputarà un altre derbi, en aquest cas de Lliga, a Cornellà. Antiviolèn­cia va decidir ahir declarar el matx d’alt risc. En aquest sentit, l’Espanyol va emetre un comunicat en què demanava als seus seguidors que arribessin amb prou antelació i subratllav­a que el club s’ha posat en contacte amb els Mossos perquè evitin l’accés a l’estadi de qualsevol “grup no identifica­t d’aficionats visitants”. Els agents de l’ordre ja van impedir l’entrada d’alguns radicals del Barcelona a l’anada de la Copa; no així a la tornada, on sí que van aconseguir entrar al Camp Nou ultres de l’Espanyol. L’entitat blanc-i-blava també va transmetre el missatge següent a la seva parròquia: “Malgrat les provocacio­ns rebudes exhortem l’afició a comportar-se i expressar-se amb correcció i total respecte”. “L’estadi ha de ser una bomba a favor nostre i no insultant cap rival”, va opinar el porter de l’Espanyol Diego López.

 ??  ??
 ?? LLUÍS GENÉ / AFP ?? Gerard Piqué mira de controlar una pilota, en presència de Léo Baptistão
LLUÍS GENÉ / AFP Gerard Piqué mira de controlar una pilota, en presència de Léo Baptistão

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain