La Vanguardia (Català)

El motoret blanc

El jugador, renovat al setembre, torna a plantejar-se de marxar del club

- CARLOS NOVO

Després de moltes anades i vingudes, el migcampist­a malagueny Isco ha tornat ara a perdre pes a l’equip de Zinedine Zidane, i fonts properes al jugador asseguren que ha dit a Florentino Pérez que o canvien molt les coses o se’n va del Reial Madrid.

La televisió del Reial Madrid estrenava dimarts a la nit En el corazón de la duodécima, sobre la victòria a Cardiff. En aquest documental, durant la immediata eufòria després d’haver apallissat el Juventus (4-1), se sent Isco cridant al vestidor: “Ni en els millors somnis, és increïble la família que hem aconseguit ajuntar”. Allò era el 3 de juny. Tres mesos més tard, el 14 de setembre, el malagueny posava fi al seu serial i firmava la renovació amb els blancs, un contracte fins al 2022, blindat per 700 milions d’euros. Encara tres mesos després, allò a Isco li sembla la prehistòri­a. El migcampist­a ha tornat a perdre pes a l’equip de Zidane i fonts properes al jugador asseguren que li ha dit a Florentino Pérez que o canvien molt les coses o se’n va. Segur que d’ofertes no n’hi faltaran.

El migcampist­a li ha dit a Florentino Pérez que si no canvien les coses se’n va

Isco no va jugar ni un minut contra el Barcelona i es tem que passi el mateix contra el PSG

Per Isco el problema torna a ser no tant els minuts que juga sinó la qualitat d’aquests minuts. I té marcada una data en vermell al calendari que encara li dol: 23 de desembre, el clàssic. Aquell dia, contra tot pronòstic, va caure de l’onze titular. I no va ser, com tantes vegades altres anys, per donar pas a la BBC i el seu 4-3-3. Bale era a la banqueta. Per primera vegada en un partit clau des de Cardiff, Zidane optava per substituir-lo per un Kovacic amb la missió d’exercir de gos de presa de Messi. Tot va sortir malament i Isco no va jugar ni un minut. Els tres que van entrar a jugar des de la banqueta van ser Bale, Nacho i Marco Asensio.

Aquell dia va tenir lloc el primer gest hostil entre el tècnic i el jugador. Quan va ser expulsat Carvajal, Zidane va ordenar a Nacho que entrés per reordenar l’equip defensivam­ent. Isco, que s’estava escalfant a la banda, va parar de fer-ho i pel seu compte va tornar a la banqueta. Quedaven canvis pendents per fer.

Isco, que amb Marco Asensio havia estat el millor jugador de la plantilla al començamen­t de la temporada, va assumir malament haver de tornar a fer un paper no protagonis­ta; de fet, una cosa habitual en ell fins a la lesió de Bale en el tram final de la temporada passada. Fonts del club reconeixen que des d’aquell dia del clàssic alguna cosa es va trencar entre Isco i Zidane.

Zidane no és home de grans gestos ni de discursos, però tampoc no és oblidadís. Des del clàssic Isco ha anat poc a poc abandonant l’equip titular per instal·larse en l’anomenada unitat B. L’últim episodi del desacord es va viure en el Madrid-Leganés del 24 de gener, que suposaria l’eliminació dels blancs del torneig del KO. Amb el Madrid necessitat de remuntar, al minut 77 Zidane va manar substituir Isco per Mayoral. El malagueny es va retirar sense saludar Mayoral a la banda ni adreçar una mirada a Zidane. A la banqueta va evidenciar que estava enfadat. Aquella substituci­ó va fer que a Zidane li caigués una xiulada enorme del Bernabeu.

Acabat el partit, Zidane va contempori­tzar amb el gest d’Isco. “A cap jugador no li agrada ser substituït”. Dies abans ja havia intentat treure ferro a la seva suplència en el clàssic. “Contra el Barcelona no va jugar ni un minut, però aquella no era la idea: l’expulsió canvia els plans. Isco pot jugar en moltes posicions, en el 4-3-3 pot jugar a dalt o amb els tres del centre. Isco és llest, i sap que serà sempre important”, va dir.

El malagueny no porta mals números. Aquesta temporada ha jugat 30 partits: 17 de Lliga (sobre 20), 5 de Champions, 4 de Copa, 2 de Supercopa i 2 del Mundial de Clubs. No creu que es mereixi que quan ve el Barça l’avancin per la dreta. Es tem el pitjor contra el PSG.

 ?? JAVIER SORIANO / AFP ?? Isco intenta emportar-se una pilota davant el jugador del Leganés Unai Bustinza
JAVIER SORIANO / AFP Isco intenta emportar-se una pilota davant el jugador del Leganés Unai Bustinza

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain