La Vanguardia (Català)

El tren del partit republicà envesteix un camió i causa un mort a Virgínia

-

Un tren d’Amtrak, contractat pel partit republicà, va envestir ahir un camió d’escombrari­es als afores de Charlottes­ville (Virgínia). Una persona que anava al vehicle va resultar morta i una altra, ferida de gravetat. A bord del tren viatjaven un centenar de congressis­tes republican­s. Ni ells ni els ajudants no van resultar ferits.

L’accident va tenir lloc a un quart de dotze del matí, dues hores després que el tren partís de la Union Station de Washington DC. La destinació era The Greenbrier, un complex hoteler de luxe a White Sulphur Springs (Virgínia de l’Oest). Els congressis­tes es dirigien a la seva trobada anual de planificac­ió, un esdevenime­nt que estava previst que durés tres dies. El president Donald Trump i el vicepresid­ent Mike Pence tenen previst participar-hi.

A bord del tren hi viatjava l’speaker de la Cambra de Representa­nts, Paul Ryan, però no el cap de la majoria republican­a en el Senat, Mitch McConnell.

Es desconeixe­n els motius de l’accident, que va ocórrer en un pas a nivell amb barreres. El tren va aconseguir accionar els frens al veure el camió d’escombrari­es travessat a les vies, però no va poder evitar l’impacte. El vehicle va quedar partit en dos i el tren el va arrossegar durant bastants metres fins que va aconseguir aturar-se.

Els congressis­tes van explicar que van sentir la força del xoc i els que no estaven asseguts van caure a terra, sense més conseqüènc­ies. Uns quants d’ells són metges i van auxiliar les víctimes al camió. The Greenbrier és un hotel amb història. El cos principal de l’edifici és com la Casa Blanca però en gran. Té 710 habitacion­s, camp de golf, casino i unes termes d’aigües sulfuroses.

Fundat el 1778, The Greenbrier, situat als peus de les muntanyes Allegheny, ha atret rics, famosos i poderosos. La publicitat de l’hotel assegura que hi han passat 26 dels 44 presidents dels Estats Units.

La trobada republican­a d’aquest any és important. Hi ha eleccions legislativ­es al novembre i és necessari planificar l’estratègia i decidir el paper que tindrà el president Donald Trump, atrapat com està en el cas Russiagate. Aquests retirs semblen adequats per forjar aliances, encara que siguin incòmodes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain