La Vanguardia (Català)

Els partits veuen en els missatges la constataci­ó del final del procés

Arrimadas retreu als dirigents independen­tistes “les seves mentides” als catalans aquests últims anys

- Barcelona

Els missatges de Carles Puigdemont a Antoni Comín van convulsar immediatam­ent la política catalana, quan encara s’estava paint la no investidur­a del dia anterior. Els partits constituci­onalistes i els comuns van considerar que les confession­s del líder de Junts per Catalunya palesen el final del procés independen­tista i la necessitat de sortir del bloqueig polític actual.

“Més enllà dels missatges, aquí fa molt de temps que diuen una cosa en privat i una altra en públic. Ja ha quedat clar que això és una farsa que està fent molt de mal a Catalunya”, va declarar Inés Arrimadas. La guanyadora de les eleccions del 21-D i líder de Ciutadans va retreure als dirigents independen­tistes “haver mentit” prometent “una cosa que no arribarà mai”, fracturant la societat catalana “per a res”, motiu pel qual els va reclamar que ara, després de fer-se públiques les confession­s de Puigdemont, tinguin “valentia” per admetre públicamen­t que el procés ha fracassat. “Només han de reconèixer en públic el que fa molt de temps que diuen en privat”, va subratllar.

Malgrat la insistènci­a del PP perquè presenti candidatur­a a la investidur­a perquè el rellotge –un termini de dos mesos– comenci a córrer, des de Cs van recordar que per a això es necessita una majoria suficient que, ara com ara, no tenen per la negativa dels comuns. La seva estratègia serà la d’“esperar i veure” els pròxims moviments d’un espai independen­tista molt convuls i enfrontat.

Pel líder del PSC, Miquel Iceta, els missatges de Puigdemont revelen el seu estat d’ànim després de “xocar” amb la realitat que no tornarà a ser president de la Generalita­t. El primer secretari dels socialiste­s catalans va considerar que els missatges, si bé “no canviaran el curs de la història”, demostren en tot cas que la investidur­a de Puigdemont és “impossible” i que “el més raonable” és que les forces independen­tistes proposin un altre candidat.

És una cosa que, va afirmar, “molta gent al món independen-

 ?? MARTA PEREZ / EFE ?? La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ahir al Parlament
MARTA PEREZ / EFE La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ahir al Parlament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain