La Vanguardia (Català)

Iglesias i Rivera s’alien per la reforma electoral

- Madrid

Pablo Iglesias i Albert Rivera van parlar ahir i es van conjurar per provar d’impulsar de comú acord una modificaci­ó de la llei electoral que millori la proporcion­alitat de la llei orgànica de Règim Electoral General (Loreg). Dijous de la setmana que ve representa­nts dels grups parlamenta­ris d’Units Podem i Ciutadans iniciaran una negociació per provar d’aproximar les seves respective­s propostes de reforma electoral, un dels punts de regeneraci­ó política que apareixia en el programa de totes dues formacions. La idea és que es posi al dia la llei electoral, que castiga les formacions amb forta implantaci­ó de vot jove i urbà, com són totes dues, i beneficia les formacions amb un fort pes de l’electorat gran i rural, com ara el PP i el PSOE.

La iniciativa va partir d’Iglesias, que dimarts es va posar en contacte amb el líder de Ciutadans sabent que per a Rivera també és prioritàri­a la reforma de la Loreg. Aquest contacte es va convertir ahir en una breu conversa, la qual va anar seguida de la dels portaveus respectius del grup confederal d’Units Podem, Irene Montero, i de Ciutadans, Juan Carlos Girauta.

Aquest contacte, el primer dels nous partits, és significat­iu pel refredamen­t de les relacions entre Ciutadans i PP, i per la renúncia del PSOE a mantenir Podem com a aliat preferent, com Pedro Sánchez havia promès en les seves primàries.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain