La Vanguardia (Català)

El Mobile i la seva gran transcendè­ncia

-

PER a Barcelona, aquest any, la celebració del Mobile World Congres s, que obrirà l esportes el pro perdia 26, té una rellevànci­anomé sestà en joc la continuïta­t ala ciutat de la trobada més important del món de la indústria del mòbil, que atreu a més de cent mil alts directius de les empreses del sector dels cinc continents, sinó que també és una ocasió única per restablir i rellançar la imatge de la capital de Catalunya com un lloc de pau, d’acollida i d’avantguard­a social i tecnològic­a.

Els més de cent mil assistents que s’esperen procedeixe­n de dos-cents països i, durant la setmana del congrés, coneixeran les darreres novetats tecnològiq­ues i faran negocis sota el lema “Creant un futur millor”. L’impacte directe per a la ciutat es calcula en més de 471 milions d’euros, amb la creació de 13.000 llocs de treball temporals. Des de la primera edició del congrés a Barcelona, l’any 2006, fins avui, el congrés del mòbil ha generat un impacte econòmic de 4.400 milions d’euros amb més de cent mil llocs de treball a temps parcial. El benefici directe per a tots els àmbits de l’economia catalana és més que evident, però igualment important és la seva funció de capitalita­t del mòbil com a motor tecnològic i d’innovació per al conjunt de l’economia.

Des de les diferents administra­cions, amb l’Ajuntament barceloní al capdavant, es treballa des de fa temps per propiciar les condicions de seguretat, mobilitat i estabilita­t que permetin el millor desenvolup­ament possible del Mobile World Congress. Aquest és un esdevenime­nt que, per la seva importànci­a estratègic­a per a la ciutat i per al país, va més enllà de les discrepànc­ies polítiques i de les tensions socials. Per a tothom és evident que Barcelona es juga el seu futur de progrés, i d’aquí la necessitat que la màxima col·laboració entre totes les administra­cions i la societat civil faci possible l’èxit. És important, en aquest sentit, l’acte de ciutat que l’alcaldessa Ada Colau ha organitzat per avui amb l’objectiu d’enviar un missatge de confiança i d’unitat.

Barcelona ja ha demostrat, al llarg de la seva història, que pot superar grans reptes. Ara, a més de garantir un entorn estable i segur p erals assistents, es tracta d’ gran aparador internacio­nal que és el Mobile World Congress, per superar les imatges de dolor i d’inestabili­tat que es van donar al món com a conseqüènc­ia dels execrables atemptats gihadistes del mes d’agost passat i de la actuació policial registrada durant el referèndum per la independèn­cia de l’1 d’octubre. En aquest sentit, l’èxit del Mobile World Congress tindrà unes conseqüènc­ies que aniran més enllà del mateix congrés. Hi haurà, amb tota seguretat, un abans i un després de l’esdevenime­nt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain