La Vanguardia (Català)

L’últim repte a les xarxes: apuntar-se al cap amb una arma

- Lleida

La llista de reptes a internet no té límits, i els usuaris que sempre estan disposats a acceptar-los, per molt macabres o perillosos que siguin, tampoc. L’últim que triomfa a les xarxes socials (No lackin challenge) juga amb foc. No el que crema. En aquest cas, la diversió es busca amb l’amenaça real del foc de les armes.

De què va aquest nou disbarat? Dues persones coincideix­en al carrer, en un bar, en un supermerca­t... I, quan estan cara a cara, cadascuna exhibeix una arma. S’apunten al cap, a molt pocs metres, i mantenen la postura uns quants segons. Una tercera persona grava l’escena (per a molts aquests moments es farien eterns), i en teoria l’enfrontame­nt armat ha d’acabar sense trets. És la teoria, que, com és lògic en aquest tipus d’històries, triga molt poc a no complir-se.

Un adolescent de 17 anys es debat entre la vida i la mort després de rebre un tret al cap mentre jugava al No lackin challenge en un bar de Memphis. Sembla que el seu contrincan­t, de 21 anys, era de gallet fàcil. I un dels seus dits, ha declarat, li va jugar una mala passada. Diu que va disparar sense voler a l’adolescent quan va acostar el canó del revòlver al cap de la víctima, que a l’hora també l’apuntava amb una arma.

L’autor del tret es diu Sherman Lackland. Està detingut com a autor d’un assalt agreujat, imprudènci­a temerària i possessió il·legal d’armes. Lackland ni tan sols tenia permís per portar el revòlver, que ara s’investiga si va buscar només per poder participar en aquest perillós repte. La víctima està ingressada en un hospital en estat crític. Les primeres informacio­ns sobre el fet apunten que els dos joves compartien taula en aquell restaurant, juntament amb un tercer adolescent, que també podria estar jugant al No lackin challenge.

La policia de Memphis no té en aquest cas cap dubte que el fet és fruit d’aquest nou repte que triomfa, especialme­nt als Estats Units, a les xarxes socials i que al país (amb una llei favorable a la possessió d’armes de foc) ha creat molta alarma. Les últimes setmanes s’ha constatat un preocupant augment de vídeos amb escenes de persones –els protagonis­tes rares vegades amaguen la cara– que exhibeixen pistoles, revòlvers, fusells o, fins i tot, metrallete­s mentre s’apunten entre elles.

En aquest cas, la sort per a l’adolescent que va rebre el tret al cap va ser la presència, en aquell restaurant, d’un metge que va poder atendre la víctima en qüestió de segons. I també l’existència d’un hospital, a molt pocs metres del local, on va ser ingressat.

Un adolescent està en estat crític per un tret que el seu contrincan­t diu que va ser accidental

 ?? YOUTUBE ?? Un vídeo de l’últim disbarat viral
YOUTUBE Un vídeo de l’últim disbarat viral

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain