La Vanguardia (Català)

Les marques van protagonit­zar ahir la 080 Barcelona Fashion

Les marques desfilen a la 080 amb estil propi

- ISABEL CLARÓS Barcelona

Les marques van ser les protagonis­tes ahir a la 080 Barcelona Fashion amb les propostes per a tardor-hivern. Lola Casademunt va obrir la jornada, que va continuar amb Punto Blanco, Escorpion, Torras i Wom&Now i Naulover, que va tancar. Entremig, la desfilada del dissenyado­r Miquel Suay, a la qual va assistir la discreta Marcela Topor, esposa de Carles Puigdemont, acompanyad­a de Carme Forcadell.

Alba Carrillo va ser l’estrella de la desfilada de Lola Casademunt. Feia dos anys que no desfilava i, tot i que li va agradar tornar a fer de model, ara s’estima més ser tertuliana a la televisió: “M’encanta i no em fa sentir malament explicar la meva vida”. Hermitage és el títol de la col·lecció de Lola Casademunt amb formes, accessoris colors i brocats inspirats al museu i a la Rússia imperial, tot i que no ha faltat el print pantera, que segons Maite Gassó, la filla de la fundadora, defineix les dones de la marca.

Wom&Now, per la seva banda, s’inspira en una dona urbana. I així ho reflecteix a la seva col·lecció City Marcela Topor. La dona de Carles Puigdemont va anar per sorpresa a la desfilada de Miquel Suay amb Carme Forcadell. Al principi no va voler fotos, però després va passar pel photocall amb el dissenyado­r i quatre miss catalanes. Només va parlar a la televisió de la 080 sobre moda.

Les geometries i els estampats florals són les tendències de dona per a la pròxima tardor-hivern

effect: “M’imagino una dona agafant un avió, que es vesteix còmoda, arriba a una ciutat, va a una reunió i va més formal, i després es posa sofisticad­a per a un còctel”, va resumir-ho Mamen Ros, la dissenyado­ra de la firma. Naulover ha presentat La seducció, una col·lecció molt femenina i romàntica que “és com un despertar de les dones, la pèrdua de la innocència”, explica Carme Noguera, la dissenyado­ra d’aquesta firma que cada vegada aposta més pel punt. “És un gènere que aporta elegància i comoditat”, diu. Entre els assistents, Artur Mas i Helena Rakosnik.

Torras, l’última guanyadora del premi Modacc a la millor col·lecció de marques internacio­nals, sabia que la seva desfilada era esperada i va posar música en directe i un cos de ball. La pell combinada amb el punt és la base de la col·lecció masculina de caçadores, parques i abrics, i aquesta vegada, com a novetat, han inclòs l’alpaca. “És un gènere molt lleuger i apreciat al mercat de luxe al qual ens adrecem, sobretot el rus”, assegura Marta López, la dissenyado­ra.

“Save the planet” és el lema de la vistosa col·lecció de Punto Blanco, en què la naturalesa i els animals en perill d’extinció s’estampen en samarretes i malles. Escorpion aposta pel ready to buy i va presentar la col·lecció per a aquesta pròxima primavera-estiu. Sybille Horaist l’ha anomenada Feel, perquè “és per sentir, tocar i veure”. Les tres línies són d’inspiració militar, geometries i explosió de color i estampats.

I Miquel Suay, l’únic dissenyado­r del dia, ha anomenat la seva col·lecció d’home Sanitherwe­ll, una interpreta­ció de la fusió del barroc amb l’expression­isme americà.

 ??  ??
 ??  ?? Rocío Crusset a la desfilada de Naulover plena de romanticis­me
Rocío Crusset a la desfilada de Naulover plena de romanticis­me
 ??  ??
 ?? 080 ?? Abric de Wom&Now
080 Abric de Wom&Now
 ?? ESTROP-BARCELONA / 080 BARCELONA FASHION ?? Geometries a Escorpion
ESTROP-BARCELONA / 080 BARCELONA FASHION Geometries a Escorpion
 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Torras ha introduït l’alpaca
QUIQUE GARCÍA / EFE Torras ha introduït l’alpaca
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lola Casademunt va tenir Alba Carrillo
Lola Casademunt va tenir Alba Carrillo
 ??  ?? Blanco aposta per la natura
Blanco aposta per la natura

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain