La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament reserva 1,5 milions per a la multiconsu­lta

El govern d’Ada Colau encara no sap quant acabarà costant la setmana de referèndum­s ciutadans

- BARCELONA

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona va acordar dijous passat reservar 1,5 milions d’euros per a la multiconsu­lta ciutadana que el govern d’Ada Colau vol fer tant sí com no aquest any. Aquesta partida, que s’aplicarà mitjançant una modificaci­ó de crèdit de la pròrroga del pressupost del 2017 (el del 2018 no estarà aprovat fins a principis de març), és la resposta del govern de la ciutat a la impugnació del contracte de producció i logística de la multiconsu­lta que l’Ajuntament havia licitat a finals de l’any passat.

La voluntat de l’equip d’Ada Colau de celebrar aquesta iniciativa de participac­ió ciutadana abans de l’estiu el va portar a desistir del concurs públic, que tenia un pressupost de licitació de 918.000 euros, tal com va avançar La Vanguardia el 12 de desembre. Segons fonts municipals, si el Consistori hagués esperat que es resolguess­in els recursos presentats, el calendari s’hauria endarrerit més del compte. I és que les noves normes de participac­ió ciutadana permeten convocar una setmana multiconsu­lta una vegada a l’any, excepte els anys, com el 2019, que hi ha eleccions municipals. El propòsit inicial d’Ada Colau era que aquest primer assaig es fes a finals de maig. Ara no descarta que sigui al juny, malgrat que en, tot cas, és la seva voluntat que els barcelonin­s siguin cridats a les urnes abans de les vacances d’estiu.

Les fonts consultade­s per La Vanguardia van precisar que la consulta múltiple consta de dues parts, una de logística i producció, que era la que cobria el contracte que ha estat anul·lat i que ara ha assumit l’Ajuntament “amb recursos propis i suports externs puntuals”, i una altra de vinculada amb la votació electrònic­a. Això explica la reserva d’1,5 milions d’euros, que no necessària­ment ha de coincidir amb el pressupost definitiu de la multiconsu­lta, que encara no se sap. És més, aquestes fonts municipals admeten que podrien ser necessàrie­s més partides per a aquestes dues qüestions o altres de caràcter tècnic.

A més de sortir cara, la primera multiconsu­lta està trobant obstacles al camí. Cal recordar els recursos presentats per la Delegació del Govern a Catalunya i la Cambra de Concession­aris i Empreses Vinculades al Sector Públic contra el reglament de participac­ió ciutadana que consagra aquesta nova fórmula de participac­ió. Això no ha fet desistir el govern de BComú, que espera el lliurament de les 15.000 firmes necessàrie­s per poder convocar una consulta de ciutat i que des del desembre estan recollint els promotors de les tres preguntes que es podrien sotmetre a considerac­ió de tots els barcelonin­s més grans de 16 anys empadronat­s al municipi: el canvi de nom de la plaça Antonio López pel d’Idrissa Diallo, el jove mort al CIE de la Zona Franca el 2012; l’adquisició d’una finca del Raval per construir-hi habitatge social, i la més polèmica –de fet, la que ha propiciat els recursos–, sobre la municipali­tzació del servei d’aigües.

El Consistori n’ha assumit directamen­t l’organitzac­ió i no descarta més partides per cobrir les despeses

 ?? KIM MANRESA ?? El canvi de nom de la plaça Antonio López serà una de les qüestions incloses en la multiconsu­lta
KIM MANRESA El canvi de nom de la plaça Antonio López serà una de les qüestions incloses en la multiconsu­lta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain