La Vanguardia (Català)

Guillem i Caterina fan nous amics a Suècia

La princesa Victòria i el seu marit exerceixen d’amfitrions

- Barcelona

Ni el fred ni la neu no han estat, de moment, cap impediment per als ducs de Cambridge en la seva gira per Escandinàv­ia, que va començar dimarts passat a Suècia i que avui i demà continuarà a Noruega. Guillem i Caterina, que està embarassad­a de sis mesos, han seguit una agenda plena d’actes relacionat­s amb l’esport, el disseny o la ciència.

La visita, dissenyada per reforçar la imatge de la Gran Bretanya en temps de Breixit, ha ofert la possibilit­at de veure juntes dues de les parelles reials més populars. Sembla que Caterina i Victòria s’han avingut molt, i en tots els actes en què han coincidit han demostrat la seva mútua simpatia. Els seus marits, els prínceps Guillem i Daniel, els van deixar tot el protagonis­me. Malgrat que pertanyen a la mateixa generació, les dues parelles tenen un estatus diferent dins les seves respective­s famílies. Victòria de Suècia és la primera en la línia de successió i serà la pròxima reina de Suècia. Guillem, en canvi, no és fill, sinó net d’Elisabet II i, per tant, segon en la línia de successió, després del seu pare, el príncep Carles, cosa que el col·loca, en termes de rang, en la mateixa línia que la princesa Estela, de 5 anys, la filla gran de Victòria i Daniel.

Durant la seva estada a la capital sueca, Guillem i Caterina van conèixer de primera mà com es juga al bandy, similar a l’hoquei sobre gel i un dels esports preferits pels suecs. Una de les millors imatges de la visita va ser la de Caterina intentant picar la pilota protegida per una catifa col·locada sobre el gel per evitar que rellisqués.

Al vespre van assistir a un sopar a casa de l’ambaixador britànic, on van coincidir amb destacades figures de la vida política i cultural sueques, com el primer ministre del país, Stefan Löfven, i l’oscaritzad­a actriu Alicia Vikander. Ahir van dedicar el matí al tema de la joventut i la malaltia mental, amb una visita al prestigiós hospital Karolinska i una altra a l’escola Matteussko­lan, on van saludar i van fer picar les mans amb desenes d’alumnes que els esperaven emocionats.

El fill del príncep Carles, segon en l’ordre successori, té el mateix estatus que la petita Estela

 ?? HANNAH MCKAY / REUTERS ?? Caterina de Cambridge i Victòria de Suècia se saluden en presència dels prínceps Guillem i Daniel
HANNAH MCKAY / REUTERS Caterina de Cambridge i Victòria de Suècia se saluden en presència dels prínceps Guillem i Daniel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain