La Vanguardia (Català)

Teatre: ‘oui’!

La segona edició del festival de teatre en francès arrenca a Barcelona amb 9 cites

- Barcelona

Oui! El Festival de Teatre en Francès de Barcelona que van crear l’any passat François Vila i Mathilde Mottier torna des d’avui i fins a l’11 de febrer a la capital catalana amb nou espectacle­s –i 14 funcions– inèdits a Espanya escrits per autors francòfons procedents no només del país veí sinó també del Quebec, Bèlgica, Suïssa, el Senegal i Romania. L’Institut del Teatre, l’Institut Francès, l’Almeria Teatre i La Caldera són els escenaris pels quals desfilaran muntatges que aborden temes que van del capitalism­e a l’ecologia o la manipulaci­ó.

O l’evolució de la condició femenina a França, com en la comèdia Et pendant ce temps Simone veille (I durant aquest temps la Simone vigila). Serà a l’Institut del Teatre, que acollirà també Les intrépides (dia 3), cinc peces curtes sobre el coratge escrites per actrius de Bèlgica, Suïssa, França i el Senegal. També allà es veurà La Mante (El Pregadeu, dia 7), d’Hugo Paviot, un pintor famós que no suporta la mirada de la seva musa, que li recorda la seva mare; Les deux frères et les lions (Els dos germans i els lleons, dia 10), d’Hédi Tillette, una faula sobre capitalism­e i democràcia; i Un démocrate (dia 11), de Julie Timmerman, sobre la manipulaci­ó de masses a partir del nebot de Freud, inventor de les relacions públiques als EUA.

A La Caldera es veurà Pulvérisés (Polvoritza­ts, dia 4), de la romanesa Alexandra Badéa, sobre la vida sota pressió a les empreses, i a l’Institut Français Le quatrième mur (El quart mur, dia 8), de Sorj Chalandon, la possibilit­at de dialogar en temps de guerra.

 ??  ?? DE L’1 AL 11/II OUI! FESTIVAL DE TEATRE EN FRANCÈS
DE L’1 AL 11/II OUI! FESTIVAL DE TEATRE EN FRANCÈS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain