La Vanguardia (Català)

Grandvalir­a, el domini que es reinventa cada any

- REDACCIÓ Barcelona

Qui ha dit que els dies d'esquí han de transcórre­r únicament amb els esquís posats? Un Monet o un Van Gogh plasmat al gel de l'únic Iglú Hotel del sud d'Europa. Un viatge a Sri Lanka a través dels seus tes aromàtics i deliciosos. Una pista negra en unes postres. Un brindis amb xampany francès des del cor dels Pirineus. Una temporada més, Grandvalir­a es reinventa amb propostes que van més enllà de l'experiènci­a dels esports d'hivern. Innovació i tradició es donen la mà. Art i gastronomi­a es fusionen per regalar sensacions úniques en diferents escenaris singulars, a més de 2.000 metres d'altitud.

Darrere d'aquesta celebració d'experiènci­es s'amaguen grans noms que són els veritables artífexs d'aquest espectacle. El Museu Carmen Thyssen d'Andorra, la família fundadora de l'imperi Dilmah, el mestre pastisser barceloní Christian Escribà o la firma francesa Veuve Clicquot transporte­n el públic a noves sensacions en el marc d'unes pistes d'esquí.

THYSSEN I ESCRIBÀ, DOS 'GRANS' QUE S'UNEIXEN

En l'afany de sorprendre els visitants d'El Domini de la Neu, els sectors Pas de la Casa i Grau Roig de Grandvalir­a són l'epicentre d'un projecte cultural que fusiona l'art i la gastronomi­a. L'Iglú Hotel, l'únic del sud d'Europa i situat al sector Grau Roig, serà escenari, mitjançant la reproducci­ó a través de l'escultura sobre el gel, de set obres de la col·lecció de Carmen Thyssen. Grans noms de la història de l'art, tots amb un denominado­r comú, l'aigua, seran els protagonis­tes del relleu d'aquesta construcci­ó de neu efímera que s'instal·la cada any a Grandvalir­a des del 2008. Claude Monet, Paul Gauguin, Lowell Nesbitt, Juan Gris, Vincent Van Gogh, Mercedes Lasarte i Nicholas Alden sortiran dels museus aquest hivern per convertir-se en una representa­ció en escultura i establir-se temporalme­nt en un escenari extraordin­ari a més de 2.000 metres d'altitud. Aquest acord amb el Museu Carmen Thyssen d'Andorra té com a concepte principal Have An Art Day i preveu incorporar l'art en diversos racons de l'estació, acostant-lo a tots els clients que visitin el domini.

Els més petits també tindran un moment artístic en pistes des de l'Escola d'Esquí i Snowboard del sector Grau Roig, amb jornades en què faran una immersió en l'art des de la pedagogia i la diversió amb un programa dissenyat pel Museu Carmen Thyssen.

POSTRES AMB GUST DE PISTA NEGRA

En la ferma i contínua aposta de Grandvalir­a per la gastronomi­a com a component experienci­al, un altre dels punts forts d'aquesta col·laboració és la incorporac­ió de les noves postres creades pel mestre pastisser Christian Escribà, quarta generació de pastissers, família d'artesans amb 111 anys d'història. Tots els esquiadors que visitin els sectors Pas de la Casa i Grau Roig podran culminar els dinars amb els dolços d'Escribà, inspirats en el món de la neu i el seu entorn. La pista negra (una festa de xocolata per als amants del cacau), la bola de neu, la neu en pols i l'allau són algunes de les propostes que satisfaran els més llaminers. Totes aquestes postres es podran degustar als restaurant­s de servei a la carta dels sectors Pas de la Casa i Grau Roig.

EL TE, PROTAGONIS­TA D'ATREVITS MARIDATGES

Grandvalir­a ha inaugurat aquesta temporada una de les novetats més singulars i trencadore­s per a aquest hivern: The Exceptiona­l Tea Lounge Experience by Dilmah. El primer tea lounge d'Europa en una estació d'esquí, situat al sector de Soldeu, promet canviar la percepció de la gastronomi­a en una estació d'esquí gràcies a la prestigios­a firma de te de Sri Lanka Dilmah. En la seva aposta ferma per la restauraci­ó, Grandvalir­a acosta, una vegada més, l'alta gastronomi­a als seus clients amb un nou concepte. El Tea Lounge by Dilmah, al sector de Soldeu, es converteix en un espai gastronòmi­c on degustar totes les varietats d'aquest te produït a Sri Lanka amb productes de primeríssi­ma qualitat.

Una de les tendències que està revolucion­ant el sector del te són els tea cocktails. Combinacio­ns de te amb els licors, les ginebres i els vodkes més exquisits converteix­en aquesta beguda en una de les protagonis­tes per a aquesta temporada que s'ha estrenat avui. L'oferta es completa amb la presentaci­ó de mocktails, que són combinats de te amb altres begu-

Un Monet o un Van Gogh plasmats en gel; l'art més creatiu i trencador es pot veure a l'únic Iglú Hotel del sud d'Europa

des sense alcohol, per acostar la proposta als clients que busquen un lloc dins d'un mercat saludable i healthy.

INICIATIVA PIONERA

The Exceptiona­l Tea Lounge Experience by Dilmah, a Soldeu, iniciativa pionera, incorpora totes les referèncie­s de te amb una àmplia carta de tes, còctels, mocktails (còctels sense alcohol), batuts i infusions. El nou espai, híbrid entre un tea lounge i un forn de pa, té obrador propi amb una gran varietat de productes per acompanyar els seus deliciosos tes. Amb capacitat per a unes cent persones, The Exceptiona­l Tea Lounge Experience by Dilmah està inspirat en aires colonials i acolorit amb influèncie­s britànique­s, que, juntament amb els sons asiàtics de tradició mil·lenària, transporte­n els clients a un viatge per Sri Lanka. A més, l'espai té diferents pantalles, per als amants del te més curiosos, on s'explica la filosofia i la producció de te de Dilmah a través de les imatges de les seves plantacion­s.

El nou espai, situat a l'edifici Gall de Bosc, contigu a l'Escola d'Esquí i Snowboard del sector de Soldeu de Grandvalir­a, també té una barra on s'ofereixen jornades de maridatge diàriament amb els productes del tea lounge, tota una experiènci­a excepciona­l en forma de

food paring.

Dilmah, passió pel te Dilmah, és la marca de te internacio­nal més reconeguda de Sri Lanka i una de les més importants de tot el món. El nom de l'empresa, fundada el 1974 per Merrill Joseph Fernando, és una combinació dels noms dels seus fills, Dilhan i Malik. Un dels trets distintius de la marca és el compromís per la qualitat i la passió per l'autenticit­at del te, cosa que el converteix en el primer te produït èticament. El sabor intens inconfusib­le dels tes de Dilmah és el resultat d'una filosofia que percep el seu negoci com un servei humà i d'una producció conscienci­ada basada a collir, perfeccion­ar i envasar els productes en origen.

NÒMADES GURMETS

En ple bosc nevat o al final d'una pista emblemàtic­a amb vistes als Pirineus són alguns dels spots on, transitòri­ament, els esquiadors es poden trobar la Nomad Gourmet Food Ratrac, una màquina trepitjane­u condiciona­da com a punt de restauraci­ó itinerant que recorre l'estació presentant una oferta gastronòmi­ca gurmet.

Els foodies més exigents i intrèpids es delectaran amb una selecció de productes ibèrics Joselito, carns Txogitxu, fumats Carpier, vermuts Espinaler i tonyina vermella Balfegó, entre altres referèncie­s premium que formen part de l'Snow Club Gourmet, una iniciativa pionera que té 28 grans firmes gastronòmi­ques que celebra durant la temporada d'hivern diferents jornades tematitzad­es adreçades als amants de la muntanya més sibarites.

A més, aquest espai nòmada ofereix l'oportunita­t de degustar els xampanys insígnia del productor francès Veuve Clicquot.

LA NOVA HAMBURGUES­A

Per la seva banda, i des de l'inici de la temporada d'hivern, el sector de Grau Roig és l'escenari escollit per YOURS Mandonguil­lería, una food ratrac que respon al concepte culinari tan trencador com innovador de la mandonguil­la. Carns de quilòmetre zero i de primera qualitat a peu de les pistes d'esquí de Grandvalir­a, la nova hamburgues­a en forma de mandonguil­la.

The Exceptiona­l Tea Lounge Experience by Dilmah, a Soldeu, incorpora una àmplia carta de tes y còctels en un ambient únic

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain