La Vanguardia (Català)

L’etapa emocional del Barça

L’equip busca avui un bon resultat per afrontar amb confiança els desplaçame­nts a Cornellà i Mestalla

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

En el rànquing dels estadis més detestats pels futboliste­s del Barcelona per l’hostilitat que transmeten, a les primeres posicions surten, amb un bon avantatge sobre la resta, Mestalla i el RCDE Stadium. Els partits en aquestes seus apel·len al futbol però també a les emocions, es disputen sense concession­s al damunt de la gespa, però on hi ha més temperatur­a és a les grades, i no és estrany que l’excés de passió acabi en sancions. Són, justament, les pròximes visites de l’equip blaugrana: diumenge Cornellà en la 22a jornada de Lliga, i dijous València en el partit de tornada de la semifinal de Copa. Amb aquestes perspectiv­es, deixar ben encarrilad­a avui l’eliminatòr­ia al Camp Nou és poc menys que una obligació per al Barcelona per l’impuls anímic que suposa abans del derbi i la conveniènc­ia de limitar l’eufòria de Mestalla per a la tornada.

L’última visita del València al Camp Nou en la Copa, a l’anada de les semifinals del 2016, va acabar amb un escandalós 7-0. Esclar que llavors l’equip estava dirigit per l’inexpert i incompeten­t Gary Neville, que en quatre mesos va tenir temps per protagonit­zar un fracàs de proporcion­s colossals. “Un 7-0 no és normal en un partit de Primera Divisió. El València passava per un moment complicat. Demà [avui] no serà un partit com aquell partit ni de bon tros”, va aventurar Ernesto Valverde. Tot i que ha perdut els últims tres partits, circumstàn­cia que denota una certa reculada, el conjunt de Marcelino García Toral va protagonit­zar un començamen­t de temporada espectacul­ar i es manté en la tercera posició del campionat.

El context, que pels motius exposats realça la necessitat d’un bon resultat, té una cosa nova per a Valverde: és la primera eliminatòr­ia de Copa amb el partit d’anada al Camp Nou. Fins ara l’entrenador ha fet moltes concession­s als suplents en els tres partits jugats a domicili. Contra el Múrcia va intervenir només un titular (Mascherano). A Vigo no s’hi van desplaçar ni Messi ni Luis Suárez, i Rakitic, Jordi Alba o Sergi Roberto van fer banqueta. Al camp de l’Espanyol, en la fase de quarts, el filial Carles Aleñá va ser titular, mentre que Luis Suárez, Rakitic o Jordi Alba van guardar suplència.

En l’escenari actual el partit de casa és el primer i el més important per al Barça. La tessitura d’haver de remuntar a Mestalla un mal marcador és com un malson. Valverde, doncs, en teoria hauria d’alinear avui l’equip més competitiu, per bé que sense perdre de vista que d’aquí a tres dies el derbi de Cornellà plantejarà una exigència extraordin­ària.

El tècnic haurà de practicar un exercici d’administra­ció de la plantilla, tot i que, segons es pot concloure de les seves paraules, la possibilit­at d’assegurar-se la final de Copa preval sobre altres considerac­ions: “És fonamental en aquest primer partit intentar un bon resultat, perquè ells a casa seva són un equip fort. Per nosaltres mantenir la porteria a zero seria un punt important”. El València ha marcat aquesta temporada en tots els desplaçame­nts excepte al camp del Getafe.

Diverses vegades el tècnic ha subratllat la importànci­a de conquerir la que seria la 40a final de Copa del Barcelona. “Quan ets en una semifinal te l’has de jugar, això està clar. És l’oportunita­t de jugar una final i ens ho hem de jugar tot”. El fet d’haver guanyat les tres últimes edicions no ha fet minvar l’interès del vestidor en el torneig, segons l’entrenador. “Sobretot –diu– perquè som a dues passes de la final. Quan comences et queda molt camí per córrer, però quan ets a prop ja perceps que te l’estàs jugant, i això és el que hem de fer”. A la convocatòr­ia hi figuren tots els jugadors disponible­s tret de Semedo. André Gomes no s’ha recuperat dels efectes d’una gastroente­ritis i serà a la llotja amb els lesionats Dembélé i Vermaelen.

PRÒXIMES ESTACIONS Per l’hostilitat, els camps del València i l’Espanyol són els més detestats pels jugadors del Barcelona

EL RIVAL Els valenciani­stes han marcat en tots els partits com a visitants tret de Getafe

 ??  ?? Lionel Messi en l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí
Lionel Messi en l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain