La Vanguardia (Català)

Moventia culmina la seva expansió amb la compra de Transports Pujol

La companyia va accelerar el 2017 el creixement i s’acosta a 600 milions

- MAR GALTÉS

El grup Moventia, fundat el 1923, amb seu a Sabadell i propietat de la família Martí, va tancar ahir la compra de Transports Pujol, empresa especialit­zada en transport discrecion­al (sense rutes fixes, principalm­ent transporte­n grups de turistes) a la província de Girona i fins ara propietat de la família fundadora Pujol. El preu de l’operació no s’ha fet públic.

Transports Pujol, amb una flota de 150 autocars, factura 25 milions i inclou un negoci d’agència de viatges, amb una plantilla de més de 200 persones. Mantindrà el seu actual equip directiu i la seu a Lloret de Mar. Pujol s’integrarà a la divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia, denominada Moventis, que ja compta amb altres marques de transport per carretera reconegude­s com Sarbus, La Vallesana, Autobusos de Lleida o Carrilet Turístic. Miquel Martí, president del grup, va assenyalar que la compra de Pujol és “un pas més en la nostra estratègia de creixement i complement­arietat amb altres marques del grup com Casas, Calella Moventis i Sarfa, que operen en transport regular i discrecion­al”. La integració en Moventis ha estat “la millor opció per assegurar el futur i el creixement de la companyia”, va dir Robert Pujol, fundador de Transports Pujol.

Moventis transporta més de 105 milions de viatgers a l’any amb més de 850 autobusos, 41 tramvies, serveis especials i també lloguer de bicicletes (tradiciona­ls i elèctrique­s). Té més de 2.000 empleats i realitza al voltant del 15% del seu negoci a

El grup familiar de transport i concession­aris assoleix una plantilla de 3.000 persones

l’estranger. El 2017, es va adjudicar el servei de transport urbà, interurbà i escolar de Pays de Montbéliar­d Agglomérat­ion, a França, i també participa en el consorci guanyador del servei públic de bicicletes de París.

A més, el grup de la família Martí té una segona àrea de negoci, Movento, de concession­aris d’automòbils de 17 marques, que mou 21.000 vehicles, entre nous i usats, a l’any. Durant el passat 2017, aquesta divisió ha adquirit diverses empreses, com Auto Pla Vic o Motorprim.

En conjunt, el grup Moventia va facturar 497 milions d’euros el 2016, un 14% més que l’any anterior. A falta del tancament definitiu, el 2017 el creixement haurà estat superior, per la qual cosa el grup s’acostarà a 600 milions d’euros, ja que amb les noves incorporac­ions el perímetre del grup ha augmentat considerab­lement. La plantilla del grup s’acosta ja a les 3.000 persones (l’últim any va créixer en unes 460).

Miquel Martí va valorar ahir que després de les últimes operacions, “ara ve una etapa de digerir les adquisicio­ns efectuades. Preveiem que el 2018 sigui un any més tranquil”.

 ?? CÉSAR RANGEL / ARXIU ?? Sílvia, Miquel i Josep Maria Martí, al capdavant del grup de transports i automoció
CÉSAR RANGEL / ARXIU Sílvia, Miquel i Josep Maria Martí, al capdavant del grup de transports i automoció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain