La Vanguardia (Català)

Aprenguem del ‘fair play’

- Sergi Loughney

Si voleu veure com es resolen els problemes al camp i no a les grades, us convido a fer un cop d’ull a qualsevol partit del Sis Nacions de Rugbi, on 30 jugadors represente­n les seves nacions, canten els seus himnes, corren, s’esforcen, competeixe­n i guanyen o perden, però sempre dins les regles i respectant el fair play. Ells són els responsabl­es de guanyar o saber perdre, com la grada ho és de cantar i confratern­itzar amb el contrari. Cada afició fa voleiar les seves banderes i entona els seus càntics respectant i compartint amb l’altra meitat cada jugada d’un o altre equip, i aprenen a aplaudir tant el que guanya com el que perd. Aquest fair play i respecte al contrari seria interessan­t de traslladar-lo avui dia a altres estaments.

No diré com cada any que Irlanda és la favorita –cadascú té els seus colors–, però la veritat és que té un bon XV, i amb una bona cervesa a la mà diria que parteixen com a favorits tant Anglaterra com Irlanda. Encara que no només ens farà vibrar el rugbi internacio­nal. El rugbi al nostre país està en ple creixement i al costat del Sis Nacions els recomano també assistir a algun partit de la nostra Lliga, que ara també es pot seguir per televisió.

El rugbi espanyol està en el seu millor moment i d’ençà que Alfonso Feijoo es va posar al capdavant de la Federació, el nostre esport viu el seu moment de més expansió. Les administra­cions estan entenent els valors d’equip i esforç i cal destacar el suport i presència del Rei a la final de Copa de fa dos anys. Juguem als Jocs de Rio en rugbi 7 i el XV del Lleó s’està jugant la classifica­ció per al Mundial de Tòquio 2019. El seu èxit marcaria un abans i un després. Les

lleones, per la seva part, ja estan entre els 10 millors equips femenins del món.

El mateix camí segueix el rugbi català. Al capdavant de la federació catalana, Ignasi Planas ha portat la seva pràctica a totes les comarques i tenim per davant els centenaris de la Santboiana, el club degà i la secció del Barça.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain