La Vanguardia (Català)

Rull confia en un acord per a la investidur­a i descarta noves eleccions

- Barcelona

L’ajornament dimarts passat del debat d’investidur­a ha sacsejat la unitat entre l’independen­tisme. Ahir, mentre que l’exconselle­ra d’Ensenyamen­t Clara Ponsatí va afirmar que preferiria unes noves eleccions abans que tirar endavant la proposta d’ERC d’articular un Govern simbòlic –que encapçalar­ia Carles Puigdemont– juntament amb un d’efectiu i amb funcions executives, el diputat de Junts per Catalunya (JxCat) Josep Rull l’esmenava i assegurava que no vol ni sentir a parlar de comicis. En una entrevista a RAC1, l’exconselle­r de Territori va assegurar que les negociacio­ns per investir el número u de JxCat s’han reprès: “Ens posarem d’acord i això (la investidur­a) anirà bé”.

Que no hi hagi eleccions sembla un objectiu comú, a jutjar també per la declaració d’ahir d’Òmnium Cultural. L’entitat va reclamar la “unitat” que exigeix Puigdemont i que sembla que s’ha esquinçat després de dimarts, però alhora va demanar “generosita­t per tal de poder garantir tan aviat com sigui possible la investidur­a” i la formació de Govern, en un sentit semblant a la terminolog­ia emprada aquesta mateixa setmana pel president del Parlament, Roger Torrent.

Òmnium exigeix que s’aconseguei­xin uns objectiu mínims de país àmpliament compartits des del respecte de les estratègie­s de cada formació. Marcel Mauri, vicepresid­ent de l’entitat, va assegurar que “a hores d’ara l’únic candidat que hi ha sobre la taula és Puigdemont”. De la mateixa manera es va pronunciar ahir el diputat al Congrés per ERC, Joan Tardà, però va tornar a insistir que el que és “imprescind­ible és tenir Govern”.

Òmnium reclama “unitat” i “generosita­t” per garantir l’elecció del president i la formació de Govern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain