La Vanguardia (Català)

Amors de cinema

Parelles que han portat la seva passió més enllà de la pantalla

-

Algunes escenes d’amor fan saltar les espurnes. I d’un set de rodatge al sofà de casa, com de l’amor a l’odi, també hi ha només un pas. Fa uns dies ens va sorprendre la notícia que Helen Mirren i Liam Neeson havien estat parella durant quatre anys. El seu amor va sorgir en la dècada dels vuitanta, quan tots dos rodaven la pel·lícula Excàlibur.

Moltes de les grans històries d’amor entre actors han sorgit darrere de les càmeres. Algunes no van passar d’una aventura, altres es van consolidar durant alguns anys i les menys podran penjar-se el títol de “van viure feliços i van menjar anissos”.

Una de les històries més recents és la d’Ewan Mc Gregor i Mary Elizabeth Winstead, companys de rodatge a la sèrie Fargo, on protagonit­zen una història d’amor. Van començar a rodar junts el gener del 2017 i al maig els dos protagonis­tes van trencar els seus matrimonis. Ella feia set anys que estava casada amb el director Riley Stearns; i ell tenia quatre filles en comú i havia compartit més de 20 anys amb Eve Mavrakis, que Ewan també va conèixer en un rodatge, en què ella treballava com a dissenyado­ra de producció.

Cinc anys junts i dues filles en comú és el balanç, fins avui, de la parella formada per Ryan Gosling i Eva Mendes, que es van conèixer interpreta­nt el paper d’una parella casada en el drama criminal Cruïlla de camins. Els actors van quedar tan atrapats entre si que van traspassar la seva història a la vida real. Però Gosling ja tenia experiènci­a a traspassar la pantalla amb les seves parelles de rodatge. Sandra Bullock, Rachel McAdams, Olivia Wilde i Blake Lively van ser algunes de les seves xicotes.

Precisamen­t Blake Lively i Ryan Reynolds fa cinc anys que estan casats i tenen dos fills. Es van conèixer al rodatge de Llanterna verda. L’actor havia estat casat prèviament amb Scarlett Johansson, però la parella es va divorciar el 2010 després de dos anys casats.

Raquel Weisz no va aspirar mai a ser la senyora Bond o, el que és el mateix, la de Daniel Craig, l’actor britànic que l’ha encarnat en els últims anys. Eren amics, i ho haurien continuat sent si no haguessin rodat plegats Detrás de las paredes el 2010. Tots dos van haver d’acabar les seves llargues relacions anteriors, però el temps va demostrar que va valer la pena.

Una altra de les parelles de cinema que precisamen­t acaben de passar per l’altar són Miley Cyrus i Liam Hemsworth. Moltes han estat les anades i vingudes d’aquesta parella d’actors, que es va conèixer durant el rodatge de La última canción el 2010. Es van comprometr­e el 2012, un any més tard van trencar i van reprendre la relació a començamen­ts del 2016. I des de fan molt poc són marit i muller.

Alicia Vikander i Michael Fassbender van segellar el seu amor el 2017 en un romàntic casament a Eivissa. Després d’una relació mantinguda gairebé d’amagat, van aparèixer junts públicamen­t per primera vegada als Oscar del 2016, on ella recollia la seva estatueta com a millor actriu de repartimen­t. La seva relació sentimenta­l va començar a la pel·lícula La llum entre els oceans, on interprete­n una parella que no pot tenir fills i n’acaben criant un que arriba a ells per casualitat.

I lluny de fer-ho en una pel·lícula romàntica, el set de Joc de trons va unir Rose Leslie i Kit Harington, que van saber trobar l’escalfor entre tant de fred i morts violentes.

Raquel Weisz no va aspirar mai a ser la senyora Bond o, el que és el mateix, la de l’actor britànic Daniel Craig Rose Leslie i Kit Harington van saber trobar l’escalfor en el fred set de rodatge de ‘Joc de trons’

 ?? . ?? Rachel Weisz i Daniel Craig a la pel·lícula Detrás de las paredes (2010)
La sèrie Fargo va unir sentimenta­lment Ewan Mc Gregor i Mary Elizabeth Winstead
Uns joveníssim­s Liam Neeson i Helen Mirren a la pel·lícula Excàlibur (1981)
Ryan Gosling amb la...
. Rachel Weisz i Daniel Craig a la pel·lícula Detrás de las paredes (2010) La sèrie Fargo va unir sentimenta­lment Ewan Mc Gregor i Mary Elizabeth Winstead Uns joveníssim­s Liam Neeson i Helen Mirren a la pel·lícula Excàlibur (1981) Ryan Gosling amb la...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ELENA CASTELLS
ELENA CASTELLS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain