La Vanguardia (Català)

El noi de Rabanne es despulla a Barcelona

El portuguès Francisco Hernandes ha desfilat a la 080

- Barcelona

Ha estat un dels models del càsting de la 080, però el portuguès Francisco Hernandes no ha estat l’estrella en cap de les desfilades en què ha participat, encara que és una estrella internacio­nal. “A mi no m’ha agradat el morè de cabells arrissats, hi havia altres models que estaven més bons”, comentava una adolescent a les seves amigues a la sortida de la desfilada de divendres passat d’Ester Ferrando. Segur que aquest mateix grup de noies al Nadal sospiraven veient a la televisió l’anunci de la fragància Pure XS de Paco Rabanne. Allà unes joves s’exciten mentre espien a través del mirall d’un bany aquest mateix jove morè de cabells arrissats que es va despullant i provoca el desmai de les noies quan es polvoritza aquesta fragància sobre els genitals.

Pot ser titllat de masclista, però l’anunci al ritme de l’Havanera de l’òpera Carmen ha impactat i el noi també. “A Madrid he desfilat dues vegades però a Barcelona ha estat la primera vegada, encara que ja vaig estar a la ciutat treballant amb Timberland”, diu Francisco Hernandes en una xerrada amb aquest diari al backstage de la 080.

Jugava a futbol al seu Lisboa natal, amb la idea de ser com Cristiano Ronaldo, el seu ídol, i estava fent primer d’Econòmique­s quan el seu pare va sentir a la ràdio un anunci d’una agència que demanava models i va enviar la fotografia del seu fill. A cap de dos mesos el van cridar i durant un any va fer petites feines a Portugal: “La meva primera campanya la vaig rodar a Porto i va ser per a una cadena d’esports”. Fa tres anys va fer el salt a Milà, després Londres, París, Nova York i a treballar per mig món.

Viu entre Nova York i Lisboa i va ser a la ciutat dels gratacels on es va fer el càsting per a l’anunci. Els cinc finalistes van anar a París i l’elegit va ser ell. Es va rodar a Praga durant dos dies. “Estava nerviós, no només perquè em despullava sinó perquè era una campanya important i volia fer-ho bé”, diu. L’anunci ha marcat un abans i un després en la seva carrera. I amb 22 anys és tota una celebritat al seu país, però ell intenta portar-ho amb normalitat. “Quan desfilo abans hi havia silenci i ara sento xiuxiuejos”, confessa amb certa timidesa. Divendres a la nit va deixar Barcelona amb destinació Nova York per a un reportatge en una revista de moda i després al carnaval de Rio. Assegura que és per feina.

Estudiava Econòmique­s i volia ser futbolista com Ronaldo, però el seu pare va enviar una foto seva a una agència

 ?? 080 ?? Francisco Hernandes desfilant per a ES Collection
080 Francisco Hernandes desfilant per a ES Collection

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain