La Vanguardia (Català)

David Broncano, un nou amo de la nit

El còmic codirigeix i presenta ‘La resistenci­a’, que amb ‘Late motiv’ forma un doble ‘late night’ a #0

- Madrid

És un dels còmics més en forma del panorama espanyol, que ara fa el salt al late night. Bé, exactament al late-late night, un format inèdit a Espanya però que comença a ser tendència a la televisió dels Estats Units. David Broncano codirigeix i presenta La resistenci­a, programa estrenat dijous passat per celebrar el segon aniversari del canal #0, de Movistar+, i que irromprà cada mitjanit de dilluns a dijous després d’Andreu Buenafuent­e i el seu Late motiv, programa que precisamen­t aquest gener ha aconseguit la seva millor audiència a #0.

La resistenci­a parteix d’un model clàssic de late night amb “monòleg, entreviste­s, col·laboradors sense prejudicis, molt carrer, i amb una part d’actualitat i una altra de més improvisad­a amb el que sorgeixi cada dia”, va avançar durant la presentaci­ó de l’espai als mitjans Broncano mateix, que també va afirmar que espera que el programa reflecteix­i la seva filosofia de “fer grans temes de coses petites perquè semblin esdevenime­nts internacio­nals”.

El còmic, que es defineix com una persona molt tranquil·la (“potser perquè soc un inconscien­t”), assegura que no està nerviós davant la nova etapa que endega. Després d’haver demostrat saber moure’s amb facilitat a la televisió, la ràdio i xarxes socials, a aquest jove de Jaén de 32 anys se li havia quedat curta la mitja hora de LocoMundo després de dos anys al capdavant. “Ens quedàvem amb acudits guardats en un tàper”, diu en to de broma.

Ja fa temps que Broncano i El Terrat (productora de LocoMundo, Late motiv i La resistenci­a) havien començat a pensar a fer un pas endavant. Buenafuent­e, director de la productora i company de professió i cadena, va revelar que “al cap d’un mes i mig de conèixer a Broncano ja vaig veure que tenia perfil per presentar un programa propi, però ens va fer pudor plantejar-ho tan aviat a la cadena quan nosaltres acabàvem d’aterrar amb Late motiv”.

Ara ha arribat el moment i, a més, amb la fórmula del doble late night, que possibleme­nt portarà l’espectador a comparar programes i presentado­rs. Broncano té clares les diferèncie­s entre tots dos còmics: “Jo tinc menys diners però soc més jove”, deixa anar entre rialles. “Traient això, no deixem de ser dos còmics, cadascú amb el seu estil, i això és el que marcarà la diferència entre tots dos programes”.

Broncano també reconeix una altra diferència òbvia, i és que Buenafuent­e té més experiènci­a que ell: “Tant de bo algun dia aconseguei­xi tenir el pes i la classe que té ell”. Espera que la seva carrera sigui tan llarga com la del veterà presentado­r català, perquè “com a còmic hi ha poques coses que et puguin agradar més que estar al capdavant d’un late night que et permet fer monòlegs, gags i interaccio­nar amb el públic. És el somni de qualsevol còmic”.

A l’última edició del FesTVal de Vitòria, Broncano va rebre el guardó d’El més divertit de l’any, però assegura que no dona importànci­a al fet de portar l’etiqueta de presentado­r i còmic de moda. “La meva carrera ha sorgit sobre la marxa; una cosa ha portat l’altra i he anat surfejant l’onada”. Broncano es mostra inquiet per veure com reaccionar­à davant el canvi de rol que ara patirà. Si confessa que fins ara el seu objectiu quan anava a Late motiv era posar nerviós Buenafuent­e, ara està expectant per saber com el tractaran els seus col·laboradors, entre

“M’agrada fer grans temes de coses petites perquè semblin esdevenime­nts internacio­nals”

els quals hi ha Dani Rovira, Antonio Resines, Jorge Ponce, Ricardo Castella i Ignatius Farray. “Ara hauré de contenir-me perquè com a presentado­r tinc més responsabi­litat”.

Aquesta maduresa és la que destaca precisamen­t el mestre Buenafuent­e: “Broncano té la bogeria del còmic, però també l’estabilita­t i el cervell d’un presentado­r. Hi ha gent que només vol venir a un programa com a outsider i embolicar la troca, però n’hi ha molt pocs que vulguin posar-se un vestit i s’atreveixin a organitzar el caos. Quan en veus un, el detectes ràpidament”.

Ara que tots dos còmics compartira­n la nit a #0, Buenafuent­e confessa que sent afecte per Broncano (“em recorda quan jo era jove i feia els meus primers passos profession­als”) però també enveja, “perquè m’ha robat el somni de fer un late night a Madrid des d’un teatre com és l’Arlequín de la Gran Via madrilenya”, es queixa entre rialles.

 ?? ENRIQUE CIDONCHA / MOVISTAR+ ?? L’humor de Broncano salta de LocoMundo a La resistenci­a
ENRIQUE CIDONCHA / MOVISTAR+ L’humor de Broncano salta de LocoMundo a La resistenci­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain