La Vanguardia (Català)

Clàssica i dansa

- MARICEL CHAVARRÍA

LES TRES DARRERES SONATES DE BEETHOVEN. Elisabeth Leonskaja torna al Palau per interpreta­r aquestes tres emblemàtiq­ues obres d’un compositor ja sord, madur i també abandonat a la malenconia. La llegenda georgiana del piano aportarà sens dubte la profundita­t i introspecc­ió d’unes partitures tan al límit.

5/II PALAU DE LA MÚSICA. 20.30 HORAS

IGNASI CAMBRA, MÀ A MÀ AMB PIRES. El pianista barceloní torn a compartir escenari amb la indiscutib­le Maria João Pires, aquesta vegada interpreta­nt el juganer

Concert per a dos pianos núm. 10 de Mozart. Serà amb l’OBC i dirigits pel seu titular, Kazushi Ono. La pianista portuguesa continua amb el projecte Partitura, que ella mateixa impulsa i amb què avala joves intèrprets. Per Cambra significa, a més, el debut amb l’OBC.

9 AL 11/II L’AUDITORI

SIMON HALSEY PROPOSA ‘CARMINA BURANA’. El director de l’Orfeó Català es posarà al capdavant dels cossos artístics del Palau de la Música –el Cor Jove, el de Noies, el Mitjans...– per oferir la popular obra de Carl Orff. En les veus solistes, molt del país, hi ha la soprano Serena Sáenz, el tenor Beñat Egiarte i el baríton Toni Marsol. Als pianos, Josep Buforn i Josep Surinyac.

11/II PALAU DE LA MÚSICA 16 HORAS

EL SALT DEL SÂLMON. El festival que cada any inclou en la programaci­ó el Mercat de les Flors està agafant més i més identitat pròpia, com un teixit que acull no només artistes, sinó gestores, programado­rs i espectador­s en l’afany d’investigar tot el que és nou. En la primera allau de propostes hi ha el performàti­c Iñaki Álvarez, els dramaturgs portugueso­s Anna Borralho & João Galante; el col·lectiu Big Bouncers; la granadina Amalia Fernández, i la xilena Javiera Peón-Veiga.

A PARTIR DEL 8/II MERCAT DE LES FLORS

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain