La Vanguardia (Català)

Mas + Beethoven

Salvador Mas obre amb l’‘Heroica’ l’etapa com a director convidat de Camera Musicae

- Barcelona

Tomàs Grau, director de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, mai no dubta quan es tracta de seduir solistes de nivell internacio­nal perquè s’apuntin als seus projectes musicals. Especialme­nt avalat pel seu cicle estable al Palau de la Música Catalana, Grau ha aconseguit atreure des de la clarinetis­ta Sabine Meyer fins al pianista Stephen Kovacevich, des de la violinista Patricia Kopatchins­kaja fins a la no menys internacio­nal veu de Núria Rial. La formació tarragonin­a també cuida molt les batutes que porta com a convidades. Aquesta setmana –ahir al Teatre Tarragona i avui al Palau de la Música– l’icònic Salvador Mas (Barcelona, 1951) inicia la seva etapa com a principal director convidat d’aquest conjunt fundat l’any 2006. I ho fa trepitjant terreny ferm, sent un autèntic especialis­ta en Beethoven: la simfonia Heroica, la núm. 3, una de les més conegudes pel gran públic i la que sens dubte va marcar el pas del classicism­e al romanticis­me ple.

El que és una de les veus musicals més potents sorgides a Catalunya agafa així el relleu de Jordi Mora com a principal director convidat de l’orquestra, amb la intenció de desenvolup­ar un treball de fons de tres anys per millorar-ne les qualitats interpreta­tives.

En aquesta ocasió el mestre Mas col·labora, d’altra banda, amb l’actual artista resident de Camera Musicae, el violoncel·lista Lluís Claret. Junts oferiran a l’inici del programa una versió pròpia del Concert núm. 1 de Xostakóvit­x... també en mi bemoll major, com l’Heroica.

 ??  ?? SALVADOR MAS
PALAU DE LA MÚSICA, 17.30 HORES
SALVADOR MAS PALAU DE LA MÚSICA, 17.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain