La Vanguardia (Català)

“No tenim res més al cap que la victòria”

- RAMÓN ÁLVAREZ

És possible. I ja no són simples paraules buides. L’Espanyol està en condicions de derrotar el Barcelona com ja ho va fer en l’anada dels quarts de final de la Copa al mateix escenari on els dos equips es trobaran aquesta tarda en partit de lliga. Una cita que, pel seu significat, aparta els desacords, la frustració i la crisi en què s’ha instal·lat l’espanyolis­me després de certificar que els somnis són somnis. “Pensem que és possible i no parlem de cap altra cosa –ahir Quique Sánchez Flores va tractar de llançar un missatge d’optimisme i il·lusió enmig de la decepció–. Fins i tot sent irregulars hem aconseguit coses importants, i ara no tenim cap altra cosa al cap que la victòria”.

El tècnic va posar com a exemple els dos duels copers contra els blaugrana, en què un ordenat i disciplina­t Espanyol va aconseguir competir contra un rival que continua sent superior. “Vam estar presents en tot moment en els dos partits i vam sortir satisfets de com vam competir –va assenyalar–. D’aquests compromiso­s hem sortit ben parats i ara sabem que hem de tornar a competir”. Per fer-ho, Sánchez Flores va avançar que mantindrie­n la mateixa estratègia i provarien de minimitzar els errors. “En aquest partit hi ha el risc que en una onada et quedis fora. S’apel·la molt a l’èpica, però necessitem controlar les emocions i ser intel·ligents, perquè l’èpica n’és el resultat –va considerar–. És un partit amb molta emoció i represente­m un sentiment que ha d’aflorar, però cal controlar les energies perquè aquest partit desgasta molt. Emocionalm­ent cal ser forts, però hem de guiarnos pel cervell, no només pel cor”.

El míster blanc-i-blau tornarà a afrontar la cita amb baixes sensibles i sense algunes de les seves peces clau al 100%. És el cas de Piatti, fora de la convocatòr­ia, i dels tocats Sergio García i Baptistão. “Els mesurem moltíssim perquè desgraciad­ament no estan per a 90 minuts”, va reconèixer. Sí que estarà a l’onze el nouvingut Carlos Sánchez.

Sánchez Flores va considerar “molt positiva” la seva trobada amb Chen després de la polèmica venda de Javi Fuego i va lloar el paper de l’afició espanyolis­ta. “És important que al club tinguem un missatge clar per enviar. Lluitarem per estar per sobre de les nostres possibilit­ats, però no podem enganyar la nostra afició creant falses expectativ­es. Pel que fa a l’actitud de la nostra afició, jo crec que és exemplar. Està gairebé trepitjada i té l’orgull perico”.

“La nostra afició és exemplar; està gairebé trepitjada i exhibeix el seu orgull perico”

 ?? ALBERTO ESTÉVEZ / EFE ?? Quique Sánchez Flores i Ernesto Valverde s’abracen després de posar amb les samarretes dels seus equips sobre la gespa de Cornellà
ALBERTO ESTÉVEZ / EFE Quique Sánchez Flores i Ernesto Valverde s’abracen després de posar amb les samarretes dels seus equips sobre la gespa de Cornellà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain