La Vanguardia (Català)

L’humor de ‘Cuerpo de élite’, en versió televisiva a Antena 3

La cadena estrena demà la sèrie basada en el taquiller film del 2016

- FRANCESC PUIG

Rescatar un nebot real d’un país d’Europa de l’Est, aconseguir el llibre de comptes d’una família catalana que blanqueja diners a Andorra o trobar el quadern on apareixen uns beneficiar­is d’unes targetes gold (no confondre amb black), són algunes de les missions a les quals s’enfrontara­n els protagonis­tes de Cuerpo de élite, la nova sèrie que Antena 3 estrena demà dimarts després d’El hormiguero.

Produïda per Atresmedia Televisión en col·laboració amb MOD Produccion­es, la sèrie està protagonit­zat per Cristina Castaño, Canco Rodríguez, Octavi Pujades, Adriana Torrebejan­o i Álvaro Fontalba als papers principals, i està dirigida per Joaquín Mazón amb Cristóbal Garrido i Adolfo Valor al guió. Cuerpo de élite és l’adaptació televisiva de la pel·lícula homònima estrenada el 2016, que es va convertir en una de les cintes més taquillere­s del cinema espanyol, amb més d’un milió d’espectador­s i una recaptació de 6,5 milions d’euros.

Joaquín Mazón, director del film, també és al capdavant de la versió televisiva, que defineix com “una aventura divertidís­sima” protagonit­zada per un grup secret d’operacions especials formada per membres de diferents cossos policials que protegeix el país sense que ningú sàpiga que existeixen. Una boina verda, una mossa d’esquadra, un ertzaina jesuïta, un tedax i un lladre que es fa passar per policia nacional hauran d’aparcar les seves diferèncie­s i resoldre junts missions impossible­s.

El repartimen­t de la sèrie ha canviat respecte al de la pel·lícula, que va estar protagonit­zada per María León, Miki Esparbé, Jordi Sánchez, Andoni Agirregome­zkorta i Juan Carlos Aduviri, entre d’altres. Només Joaquín Reyes és present en totes dues i serveix d’unió entre pel·lícula i sèrie. Dona vida al ministre que hereta el càrrec al final de la pel·lícula en substituci­ó del personatge interpreta­t per Carlos Areces. “Crèiem que era bo refrescar i ampliar l’univers de la pel·lícula”, afirma el director. La sèrie, com la pel·lícula, arrenca amb el reclutamen­t de cinc nous membres del cos d’elit.

Les aventures d’un grup de seguretat en clau de comèdia porta inevitable­ment al record de la popular saga cinematogr­àfica de la dècada dels vuitanta, Loca academia de policía, encara que el seu director matisa que, malgrat coincidir en l’objectiu de fer riure a l’audiència, el to és molt diferent. “Loca academia de policía era una paròdia, mentre que Cuerpo de élite és una comèdia amb personatge­s que tenen conflictes personals, aspecte que marca una gran diferència”. En aquest sentit, Mazón compara el to de la nova sèrie amb Allí abajo, sèrie de la qual també va ser director: “En la nova ficció, en lloc d’una parella amb problemes per entendre’s, es tracta de cinc companys que són molt bons en el que fan, però que junts són un desastre i, a més, no saben conviure”.

Per Mazón, un dels grans valors de la sèrie serà que les missions que s’hauran de resoldre estan molt relacionad­es amb l’actualitat política, econòmica i social del país, amb històries i personatge­s molt identifica­bles, encara que no es donaran els noms reals. “Programes com El intermedio han acostat molt la política a la gent jove i a nosaltres ens agradaria també anar per aquest camí, encara que en un to més lleuger”, matisa Mazón, que també revela que de moment es rodaran vuit capítols, però que estan preparats per rodar-ne més en funció de la resposta de l’audiència.

Un grup policial secret ha de resoldre missions “molt relacionad­es” amb l’actualitat política, social i econòmica espanyola

 ?? ATRESMEDIA ?? Álvaro Fontalba, Octavi Pujades, Cristina Castaño, Adriana Torrebejan­o i Canco Rodríguez
ATRESMEDIA Álvaro Fontalba, Octavi Pujades, Cristina Castaño, Adriana Torrebejan­o i Canco Rodríguez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain