La Vanguardia (Català)

Arreglant un embolic

Albert Ramos tanca un sofert xoc contra la Gran Bretanya

- SERGIO HEREDIA Barcelona

Ahir Albert Ramos va arreglar un embolic. Va superar el britànic Cameron Norrie i va tancar la primera ronda de la Davis per als espanyols (3-1).

Ara sí, s’ha acabat el patir: qui perdia havia de promociona­r per evitar el descens.

Hem de retrocedir dos dies en el temps. Divendres, a Marbella, la gent del tennis a Espanya s’havia exclamat. Cameron Norrie havia tombat Roberto Bautista. D’aquí venia l’acoquiname­nt: qui era Norrie?

Expliquen els que saben de tennis que a la Davis es parla en un altre idioma:

–No és el mateix defensar-te a tu mateix en el circuit que defensar el teu país a la Davis –diuen els experts.

En el rànquing ATP, Norrie és el 114è. Bautista, el 20è. Però això és la Davis. I aquell dia, divendres, a Bautista li va pujar la mosca al nas. La mosca i un rival desconegut.

I això que les coses havien començat bé. Albert Ramos havia superat Liam Broady, i Bautista navegava amb vent de cua. Estava 6-4 i 6-3 a dalt a les dues primeres mànegues. Amb la gent cridant, contenta a les tribunes.

Quin soroll que fa, el públic a la Davis.

I llavors Bautista es va curtcircui­tar.

Norrie va entrar en el partit i Bautista es va ensorrar. El britànic es va emportar els altres tres sets (6-3 i un doble 6-2), i la gent del tennis a Espanya s’exclamava.

Aquest, el debut de Sergi Bruguera com a capità de la Copa Davis, no seria pas una passejada. Tot i que no ho hauria dit ningú. És cert que Nadal s’ha quedat a casa, maltractat per la seva lesió muscular al psoes. Però els britànics tampoc no anaven sobrats. A Marbella no hi havia ni Andy Murray –acabat d’operar del maluc– ni Kyle Edmund, amb molèsties.

I els segons espases dels britànics no tenen l’entitat dels espanyols. O si més no se suposa. Carreño, Bautista, Ramos i Feliciano López són gent amb ofici, pedigrí i antecedent­s. Tots ells apareixen entre els quaranta primers del món. De fet, els tres primers estan al top 20. Norrie i Broady (165è de l’ATP) són dos novells.

Havia de ser una passejada. Però això és la Davis.

I en la sessió de divendres Bautista s’havia arronsat.

Dissabte, el dobles va corregir una mica les coses. Carreño i Feliciano es van desfer de Jamie Murray i Dominic Inglot, cosa que obria una nova via.

–Per ser el nostre primer partit junts, hem estat a un gran nivell –va dir Feliciano López, qui sap si llançant-li una proposta a Carreño.

Pot ser que repeteixin més endavant a la Copa Davis, i fins i tot en altres compromiso­s del circuit.

I ahir Albert Ramos va tancar el tema.

Va aconseguir apaivagar Norrie, que ja es veia les orelles. Ho va fer en quatre sets, per 7-6 (4), 2-6, 7-6 (4) i 6-2. Però no s’ho va passar gens bé. Especialme­nt en el tercer set, resolt en el tie-break.

–No he dominat el partit. Hi ha hagut moltes ruptures i molts canvis. He hagut de córrer molt. Però he estat capaç de trobar solucions. I sobretot, he jugat molt bé en el quart set –va dir.

Divendres Bautista havia perdut contra Norrie, un desconegut: s’havien encès les alarmes Els experts donaven Espanya com a favorita: els britànics no tenien Murray ni Edmund

 ?? CARLOS DIAZ / EFE ?? Albert Ramos conversa amb Sergi Bruguera, el capità, en un descans del partit d’ahir
CARLOS DIAZ / EFE Albert Ramos conversa amb Sergi Bruguera, el capità, en un descans del partit d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain