La Vanguardia (Català)

Arquia Banca eleva el seu benefici un 6% el 2017, fins als 9,2 milions

-

La cooperativ­a de crèdit Arquia Banca va tancar l’exercici 2017 amb un benefici net de 9,2 milions d’euros, un 6 % més que el 2016.

L’antiga Caixa d’Arquitecte­s, que va néixer el 1983 a Barcelona i que va traslladar la seva seu a Madrid l’octubre passat, està immersa en un pla d’expansió que l’ha portat a controlar l’empresa d’assessoram­ent financer Profim i adquirir a Bantierra la Caja de Abogados. Amb aquesta última operació, l’entitat ha sumat 25.000 clients, 12 oficines i 18 agents financers, als 125.000 clients, 200 empleats i 25 oficines que ja tenia. El director general de l’entitat, Xavier Ventura, va explicar a Efe que amb aquestes operacions Arquia reforça el seu posicionam­ent com a banca per a profession­als i empreses i reafirma la seva aposta per la banca privada i la gestió de grans patrimonis.

L’entitat espera obtenir les autoritzac­ions per convertir-se en entitat bancària, una opció que segons Ventura permetrà guanyar agilitat en el procés d’expansió previst per als propers anys. En aquest sentit, l’entitat preveu obrir dues oficines a Lisboa i Porto. En els propers anys, el director confia que Arquia Banca continuarà creixent a bon ritme i que serà capaç de complir l’objectiu d’assolir en dos exercicis els 12 milions d’euros de benefici net.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain