La Vanguardia (Català)

El Girona bat l’Athletic gràcies a un doblet de Stuani

Dos gols de Stuani dobleguen un Athletic poc encertat i impulsen l’equip de Machín

- Girona

Aquest Girona sembla que no té sostre. Ahir va ser capaç de tornar a guanyar un dels històrics del futbol espanyol, l’Athletic Club de Bilbao, tornant el resultat que els bascos els havien clavat en la primera volta a San Mamés: 2-0. Amb dos gols d’un inspiradís­sim Stuani, que ja ha igualat la seva millor temporada golejadora a Primera, amb 12 dianes, quan tot just acaba d’arrencar la segona volta del campionat.

Machín va optar per posar Juanpe, que en l’últim partit estava sancionat, de titular, i també va mantenir Ramalho a l’onze en un duel certament especial per a ell pel seu passat a l’Athletic Club.

Després d’aprofitar les oportunita­ts que la lesió de Muniesa li havia ofert, el central basc va relegar el de Lloret a la banqueta, on també va seure el Choco Lozano, que, tot i no jugar, va estrenar convocatòr­ia després de ser traspassat en aquest mercat d’hivern procedent del Barça B.

A l’altre costat, en canvi, el fitxatge més sonat de l’Athletic Club, Iñigo Martínez, debutava des de l’inici amb la samarreta bilbaïna després de tota una vida a la Reial Societat.

Amb l’empenta caracterís­tica del Girona, que li permet ser dominador de la majoria de partits, una embranzida de Maffeo en el minut 5 va acabar amb una caiguda dins l’àrea que Munuera Montero no va dubtar a assenyalar. Després de l’error de Granell contra el Sevilla i que Stuani marqués l’última pena màxima contra el Las Palmas, l’uruguaià va tornar a agafar la responsabi­litat i va avançar els seus superant Herrerín, titular en el lloc de Kepa. A partir d’aquí, les revolucion­s del partit van caure en picat, i això ho va aprofitar l’Athletic Club per convertir-se, per uns minuts, en l’amo i senyor de la pilota tot i no inquietar la porteria de Bono. En canvi, els gironins en un contraatac van tenir a tocar el segon gol gràcies a un xut llunyà de Maffeo que es va estavellar a la creueta. Només Iñaki Williams, després d’un jugada personal, hauria pogut empatar en el tram final del primer temps, però el seu xut va sortir massa creuat.

Després de la represa, l’Athletic Club en va tenir una altra tot just començar després d’una mala cessió de Ramalho a Bounou, però el porter marroquí, en una exhibició de sang freda, va controlar amb el peu per desfer el perill. El central del Girona, que en aquest mercat havia sonat, precisamen­t, com a reforç de l’Athletic Club per substituir Laporte –finalment el club basc va aconseguir fitxar Iñigo Martínez–, es va treure l’espina de la jugada anterior cedint una pilota amb el cap en atac a Stuani, que, també amb el cap, la va estavellar al travesser. El mateix Ramalho, recollint el rebot, va rematar posteriorm­ent massa alt i tot Montilivi es va lamentar.

Però el millor de tot és que això només va ser el preludi del que arribaria després. En una jugada marca de la casa, el Girona va recuperar una pilota en tasques defensives, va obrir ràpid a la banda i, aprofitant la velocitat de Portu, el murcià va centrar dins l’àrea, on ja esperava Stuani per marcar, de cap, el seu segon gol de la tarda.

L’estadi, un cop més, va acabar fent l’onada, acompanyan­t el joc de l’equip amb crits d’“olé” i retent homenatge als seus homes més encertats, Stuani, Portu i Borja, substituït­s en els últims minuts de partit.

El golejador uruguaià ja acumula 12 gols i iguala la seva millor marca a Primera Divisió

 ??  ??
 ?? ROBIN TOWNSEND / EFE ?? Una magnífica centrada de Portu va acabar amb el segon gol gironí, amb rematada de cap de Stuani al fons de la xarxa
ROBIN TOWNSEND / EFE Una magnífica centrada de Portu va acabar amb el segon gol gironí, amb rematada de cap de Stuani al fons de la xarxa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain