La Vanguardia (Català)

“Un jugador no pot fer callar l’afició, i menys la nostra”

- Cornellà de Llobregat ANTONI LÓPEZ TOVAR

“Fort”. Amb aquesta paraula va definir el seu equip en un derbi duríssim marcat per la climatolog­ia adversa i l’estat del terreny de joc, negat, que segons Quique Sánchez Flores va perjudicar els dos contendent­s per igual: “Al joc posicional del Barcelona i al nostre atac ràpid”. Agressiu i ben posicionat, l’Espanyol no va estar gaire lluny de l’equip que l’entrenador desitjaria en cada partit per no haver de donar explicacio­ns sobre una trajectòri­a mediocre que només inclou una victòria, en la primera cita de l’any, en els partits del campionat disputats el 2018. Ahir va acariciar el triomf, per això l’empat de Piva qué va ser un cop dur, gairebé tant com la seva polèmica celebració. “Un jugador no pot fer callar una afició, i menys la nostra. Els gestos són gestos, i queden allà. Però l’afició de l’Espanyol està molt per sobre d’això i sabrà estar-ne els dies que vindran”, va afirmar, buscant girar full.

Sánchez Flores va viure el partit a peu d’obra, gairebé sempre fora de la banqueta i, a diferència d’Ernesto Valverde, sense protegir-se gaire de la pluja persistent, com si volgués ser partícip de l’esforç dels seus jugadors. Al final d’un enfrontame­nt que va definir com a èpic a causa de l’estat de la gespa, feia l’efecte que havia descobert un camí. “S’ha competit molt bé. Ens quedem amb un gust amarg per aquell gol tocant el final, però estem feliços perquè competint així les coses sortiran en el futur”. Va alinear, va dir, un onze diferent del dels anteriors derbis. “Potser menys físic, però amb més capacitat per sortir cap endavant”, va descriure. I l’aposta li sortir prou bé, fins al punt que es considera mereixedor de la victòria. “Ha estat un dels partits més emocionant­s, sens dubte. Crec que hem fet partits millors, però aquest és un dels bons tenint en compte l’envergadur­a del rival”.

I ara, què? La falta de gol continua sent un problema per a l’Espanyol, admet l’entrenador, però des d’ahir veu les coses d’una manera una mica més positiva: “La temporada no comença ni acaba amb el Barcelona. Ara tenim expectativ­es de millorar l’equip i estabilitz­ar-lo. No estem en la línia que voldríem, però som optimistes i positius. Els que hem d’agafar el ritme som nosaltres, hem de trobar aquella regularita­t que el grup, per ganes i esforç, es mereix”.

“L’afició de l’Espanyol està molt per sobre d’això i sabrà estar-ne els dies que vindran”

“Hem fet partits millors, però aquest és un dels més emocionant­s, sens dubte”

“Hi ha posat una mica d’èpica i hauria estat èpica del tot amb el resultat que ens mereixíem”

 ?? PAU BARRENA / AFP ?? Sánchez Flores, gesticulan­t davant el quart àrbitre durant el partit
PAU BARRENA / AFP Sánchez Flores, gesticulan­t davant el quart àrbitre durant el partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain