La Vanguardia (Català)

Sergi Bruguera

CAPITÀ DE COPA DAVIS

- ALFRED BELLOSTAS

En el seu debut com a capità de Copa Davis, Sergi Bruguera (47) va viure moments delicats. L’eliminatòr­ia davant els britànics va ser complicada, en particular després de la derrota de Roberto Bautista. Albert Ramos, ahir, va resoldre el problema.

La crisi del Barcelona Lassa no té fi i sempre és capaç de fer-ho una mica pitjor. L’equip blaugrana va ser humiliat ahir a Vitòria per un Baskonia amb el qual també s’enfrontarà el 16 de febrer en els quarts de final de la Copa del Rei. Mal panorama. “Això és una vergonya”, va dir Hanga als micròfons de Movistar al descans (5830), després de vint minuts en què el conjunt basc va fer el que va voler davant la inexistent defensa barcelonis­ta. Però els homes de Pedro Martínez no van necessitar ni tan sols aquest temps, perquè la veritat és que el partit va quedar resolt amb el 31-7 (10m), el pitjor desavantat­ge his- tòric del Barcelona des que els partits es disputen a quatre perí- odes. “Tot ens ha sortit de cara”, va explicar el tècnic del Baskonia. Tan cert com que el Barça va donar les màximes facilitats, va abaixar el cap i va assistir amb passivitat al cruel desenllaç, encara que en el segon temps va suavitzar la derrota amb els punts d’Oriola (17 en aquesta fase), el caràcter de Navarro (3/6 triples) i dues esmaixades de Kurucs. A Jackson no se’l va veure.

Decideix Landesberg. No hi ha manera que el Joventut aconseguei­xi la victòria que necessita per començar a remuntar posicions. Ja acumula vuit derrotes seguides, la d’ahir dolorosa i contra un rival directe. “Cal trobar la continuïta­t defensiva i la calma en atac per tirar amb confiança”, va resumir Diego Ocampo, que no troba la tecla perquè els seus jugadors reaccionin. La Penya va estar bé en la primera part, en què va tenir una renda de deu punts (36-26) i una altra de vuit (46-38) a prop del descans que no va poder mantenir en el minut 20 (4646). Després, va aparèixer Landesberg amb 16 punts en el tercer quart, cosa que va generar inquietud als verd-i-negres. “Llavors ens ha faltat tranquil·litat per buscar les millors opcions”, va afegir l’entrenador del Joventut. Els seus jugadors van estar a prop d’igualar el marcador, però no ho van aconseguir, en part pel mal percentatg­e en els tirs lliures (16/26) i en part perquè l’encert de Laprovitto­la, Jordan i Kulvietis) no va ser suficient.