La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9993

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Jonqueres. Contrari, ni que sigui prosaic. 2 Queixes pels guixos. Les reines de l’hipòdrom. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 3 Netejares la matriu després d’un avortament natural. Principi d’esperança tot i estar dins d’un vesper. 4 Així comencen tots els edificis. Insultant greument tothom. Maten els extremiste­s i s’ajusta al que pensaven. 5 Escampi glòbuls pel món, tant blancs com rojos. Terrabasta­ll. Comença a bressolar els que estan dins de les obres. 6 Sofre. Els més rucs de totes les cases. Petites quantitats de whisky que anem consumim de mica en mica. 7 Institut de dansaires funambulis­tes. Dit d’allò que creix a la superfície mateix de la terra, per oposició al que està situat submarí o subterrani. Et donen el Nif però es deixen un número. 8 Ens instal·lem entre el brancatge. Si no camina, fa caminar. Tipus que remena. Res no és. 9 Preparo el forn per a la cuita. Quantifiqu­eu un impost.

10 Convidar amb fermesa. Dina sense el romà. Institució de les Lletres Catalanes. 11 Redifon per Twitter. Vegada. En un cert sentit, ho tibo.

12 Ir. M’adoni de la contundènc­ia de l’impacte. Versió Original. 13 Tron. Superfície­s per transporta­r plats pròpies dels autoservei­s. 14 Dit dels moviments que tenen el mateix període. Òxid de liti.

VERTICALS

1 Es compromete­ssin a fer-ho en grau màxim. Faci la feina de sant Martí. 2 Marejada fins a la basca. Redimonis. 3 Els linxs quan foragiten el feble. Peces de metall corbades que fan de subjectado­rs. Al final, m’excito. 4 Guarden les hòsties a l’Anoia. Sistemàtic. 5 Pronunciac­ions confuses que fan articular les paraules de manera singular. Deixar ben tip. 6 Res no és. La nota més vàcua. Ultrapassa la fruita. L’article ponentí. 7 Seient sense el romà. Taverna a Barcelona. Soc sense oxigenar. Nitrogen. 8 Alfals. Que genera antipatia a dojo. 9 Símbol de plata. N’escoltàvem moltes, de misses, sense apòstrof. Figuera de moro. 10 Parella de cantants. Feta fora a còpia d’estratagem­es. Salva Figueres Iniesta. 11 Au, traslladat’hi. Funda de pèsol. Marejat. 12 El teixit, més aviat bast, que et portarà directamen­t a la maternitat. Segona vèrtebra del coll. Típica actitud del paleta dropo. 13 La més vibrant de l’alfabet. Dit del vent que té una certa periodicit­at anual. Aixequen.

14 Pastissos. Aquesta dona fruit.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain