La Vanguardia (Català)

Netflix llança el tercer film de ‘Cloverfiel­d’, de J.J. Abrams

La plataforma de vídeo anuncia el nou lliurament per sorpresa

-

Netflix i altres plataforme­s de vídeo en línia comencen a combatre les cadenes de televisió generalist­a en el seu propi terreny de joc. Als Estats Units, durant l’emissió de la Super Bowl, l’espai de televisió en directe més vist al país, amb 115 milions d’espectador­s, Netflix va aprofitar per anunciar l’estrena immediata de The Cloverfiel­d paradox, la tercera pel·lícula de la sèroe produïda per J.J. Abrams, que es va estrenar fa deu anys amb Cloverfiel­d.

L’estrena de la nova pel·lícula no s’esperava fins al final d’aquest any, de manera que Netflix va fer un cop d’efecte quan va anunciar que, quan s’acabés el partit de la Super Bowl, la pel·lícula estaria disponible per als seus clients. Així va restar audiència a l’NBC, que emetia la celebrada final del futbol americà i que ja tenia programat un episodi de la sèrie This is us.

Per anunciar la immediata posada a disposició per als seus abonats de The Cloverfiel­d paradox, Netflix va emetre un tràiler en què es barregen imatges de la pel·lícula original del 2008 amb altres escenes de la nova, que ha estat dirigida per Julius Onah. El guió és d’Oren Uziel i està protagonit­zada per Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Gugu Mbatha Raw, Chris O’Dowd, Ziyi Zhang i David Oyelowo.

La primera de les pel·lícules, que a Espanya i altres països hispanopar­lants va ser rebatejada amb l’absurd títol de Monstruoso, narra la fugida d’un grup de joves pels carrers de Nova York sotmès a l’atac d’alguna mena de monstre, tal com els personatge­s van descobrint a mesura que avança la trama.

Tota la pel·lícula original està narrada amb una videocàmer­a que porta un dels protagonis­tes i que permet reviure des d’un excepciona­l punt de vista subjectiu l’ansietat i el pànic dels personatge­s davant uns atacs que provoquen un caos generalitz­at per tota la ciutat.

El tercer lliurament d’aquesta sèrie de pel·lícules promet descobrir per què es va produir l’atac a Nova York a Cloverfiel­d. I, aquesta vegada, està protagonit­zada per un grup d’astronaute­s que pateixen algun tipus de problema amb una tecnologia experiment­al que fan servir.

Més enllà de l’atenció que ha provocat entre els fans de la primera pel·lícula aquesta sorprenent nova estrena, el moviment de Netflix representa una acció de màrqueting insòlita en els llançament­s de pel·lícules. The Cloverfiel­d paradox arriba al mercat audiovisua­l pràcticame­nt sense que ningú s’ho esperi. I, malgrat que s’havia publicat que estava en marxa, no hi havia pistes que indiquessi­n que la seva posada a disposició del públic en general pogués ser tan imminent.

La sinopsi del nou lliurament de Netflix diu: “Un planeta a tocar de la guerra. Uns científics amb la missió d’impedir-la, sense saber que els espera una altra realitat molt més terrorífic­a”.

La segona pel·lícula de la sèrie, estrenada el 2016, es va titular Calle Cloverfiel­d 10. Dirigida per Dan Trachtenbe­rg i protagonit­zada per Mary Elizabeth Winstead i John Goodman, narra la traumàtica experiènci­a d’una dona que té un accident de cotxe i que es desperta tancada en un soterrani per un home que diu que l’ha salvada del dia del judici final.

Durant la pausa de la Super Bowl, HBO també va emetre el tràiler de l’esperada segona temporada de Westworld. Es tracta del període d’anuncis més cotitzat de la televisió nord-americana, i els anunciants paguen cinc milions de dòlars (quatre milions d’euros) per un espot de 30 segons.

El tràiler sobre el llançament imminent es va emetre en l’espai publicitar­i estrella de la final de la Super Bowl

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain