La Vanguardia (Català)

El PSOE rebutja la candidatur­a de Guindos al BCE i demana una dona

- Efe

El portaveu de l’executiva federal del PSOE, Óscar Puente, va rebutjar ahir que el ministre d’Economia, Luis de Guindos, aspiri a ocupar la vicepresid­ència del Banc Central Europeu i va defensar que la candidata sigui una dona amb “perfil tècnic”.

Puente va expressar el seu suport al Govern central perquè Espanya aconseguei­xi el càrrec al consell de govern del BCE, però va puntualitz­ar que aquest suport “no és incondicio­nal”, sinó que és “ineludible” que sigui una dona sense vinculació política. “Estem disposats a donar suport al Govern espanyol, però en aquestes condicions: perfil tècnic i que sigui una dona”, va sintetitza­r Puente en una roda de premsa al final de la reunió de la comissió permanent de l’executiva federal.

Segons el dirigent socialista, és “absolutame­nt inexcusabl­e que, havent-hi com hi ha moltes dones en aquest país molt preparades per al càrrec, no s’opti per una candidatur­a femenina”.

Preguntat sobre si el PSOE donaria suport a la candidatur­a de Guindos, Puente va insistir: “Volem que sigui una dona i que tingui un perfil tècnic. El que se surti d’aquestes premisses no tindrà el suport del PSOE”.

El termini per presentar candidatur­es a la vicepresid­ència del BCE acaba demà, dimecres, i el Govern espanyol, que dona per fet que la butaca serà per a un espanyol, no ha revelat encara qui postularà.

Puente es va negar a proposar un nom concret, al considerar que seria “totalment improceden­t” ferho i que correspon a l’Executiu. “Delimitar-lo a un perfil tècnic i femení és més que suficient. Hi ha moltes dones que responen a aquest perfil i hi ha moltes candidates que podrien perfectame­nt complir amb el perfil”.

Puente va precisar que el requisit que sigui una dona “no és cap caprici”, després de subratllar que el Parlament Europeu està reclamant que hi hagi més presència femenina al BCE, i va recordar que en vint anys només tres dones han format part del seu consell de govern.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain