La Vanguardia (Català)

El desgast de Zidane

L’entrenador torna a crear dubtes sobre la seva continuïta­t

- CARLOS NOVO Madrid

L’entrenador del Reial Madrid, Zinedine Zidane, torna a crear dubtes sobre la seva continuïta­t al capdavant de l’equip blanc la pròxima temporada. Ahir, en la roda de premsa prèvia al partit d’avui contra el Betis, el tècnic va al·ludir al fort desgast que comporta entrenar un gran.

Poc li ha durat la tranquil·litat al Reial Madrid. Tres dies després de la seva victòria a la Champions sobre el PSG, Zidane es va ficar ell sol en un nou compromís a la roda de premsa de la vigília del seu partit contra el Betis, ja que no va garantir que continuari­a la temporada vinent. Les paraules de Zidane venien arran del que va declarar Sergio Ramos a la zona mixta dimecres passat: “Doneu per fet que si el Madrid guanya una altra vegada la Champions Zidane es queda, però potser us emporteu una sorpresa i se’n va, perquè s’agafa un descans...”, va comentar llavors el capità madridista.

Les paraules de Ramos van centrar ahir la compareixe­nça de Zidane al qual, al principi, se’l va veure amb molt poques ganes d’abordar el seu futur, cosa molt típica en ell: “Per mi, el més important és el que estic fent ara, el dia a dia. Vull acabar aquesta temporada, hi ha coses en joc i és el que m’interessa, només això. De la resta no vull parlar. No m’interessa”.

Més endavant, i com les preguntes continuave­n incidint sobre el seu futur, Zidane va haver de donar contingut als seus raonaments: “El càrrec d’entrenador del Madrid és de moltíssim desgast. Esclar que pot arribar un moment en què hi ha d’haver canvis, però per a tothom, no només per a l’entrenador. Ara, en plena temporada, no és el moment, però segur que passarà. La professió desgasta i aquí més que en cap altre lloc”.

Sense donar gaires pistes sobre l’equip que traurà en els pròxims cinc partits de Lliga abans d’haver de tornar a jugar contra el PSG, Zidane sí que va insinuar que aprofitarà aquest temps per anar introduint rotacions a l’equip, tot i que no es preveuen massives en un sol partit, com va passar en els enfrontame­nts de la Copa: “Necessitar­em els jugadors més que mai. El que vull és tenir tots els jugadors a punt i l’altre dia ho estaven”.

Dos són els futboliste­s sobre qui més es parla aquests dies: Bale i Benzema. El gal·lès va ser suplent quan apuntava a l’onze titular contra el PSG i Benzema sembla un fix indiscutib­le per més que el Bernabeu el xiuli tots els partits i el francès només sumi dos gols a la Lliga: “Bale no va jugar l’altre dia d’inici per una decisió tàctica, perquè volia jugar en rombe amb Isco i no amb un 4-3-3. I en Benzema hi confio, com confio en tota la plantilla. Els necessitar­é tots”. Després, Zidane va tornar a elogiar Cristiano: “De Cristiano no se’n pot dubtar mai, encara que no faci gol. No sé si està en el seu millor moment de forma, però ell, amb poques ocasions, te la pot clavar. I ho sabem”.

Tot i això, l’entrenador va ser auster en les seves lloances a Asensio, el jugador que va desequilib­rar el partit en el tram final: “Avui és en Marco, ahir era Isco, demà serà Ceballos. Estem tots al mateix vaixell. Jo prendré decisions. És la meva tasca, la més difícil per a un entrenador. Fer l’onze inicial és el més difícil. Però estem lluitant, jugant i els jugadors estan preparats per jugar quan en tenen la possibilit­at. Uns jugaran més que d’altres sempre”, va comentar amb cara seriosa.

El missatge de Zidane és optimista: “Exceptuant el partit de la Copa a casa amb el Leganés no ho estem fent malament. Ho podem fer millor i ho farem. Respecto els meus jugadors perquè sempre ho intenten, tot i que de vegades puguem fallar. Això és part del futbol. Hem de minimitzar els errors i així serem més efectius. Si minimitzem els errors podem guanyar qualsevol equip”, va insistir una altra vegada el francès.

 ?? MARISCAL / EFE ?? L’entrenador del Reial Madrid, Zinédine Zidane, durant la roda de premsa d’ahir
MARISCAL / EFE L’entrenador del Reial Madrid, Zinédine Zidane, durant la roda de premsa d’ahir
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain