La Vanguardia (Català)

5 RAONS PER ESTIMAR LA PASTA

-

LA PASTA ÉS BONA PER A TU I PER AL PLANETA. La pasta és un dels aliments amb impacte mediambien­tal més baix que es produeixen. Els científics calculen que es necessiten vint vegades menys d’aigua per caloria en produir cereals que per a la producció de vedella, o de 2 a 4 vegades menys que amb la fruita. Per això afirmen que la producció de pasta és positiva ecològicam­ent.

LA PASTA: EL PILAR DE LA DIETA MEDITERRÀN­IA. El seu consum té nombrosos beneficis per a la salut: ajuda a mantenir el pes i pot prevenir problemes cardíacs, diabetis i altres malalties cròniques, a més d’aportar els carbohidra­ts que generen l’energia per a les activitats diàries.

LA PASTA T’AJUDA A MANTENIR-TE SADOLL. La pasta es digereix lentament, aporta energia constant i prolonga la sensació de sacietat. Cuinada al dente, en el punt just de cocció, té un índex baix glucèmic i, per tant, provoca una pujada lenta i progressiv­a dels nivells de sucre en sang.

LA PASTA NO ENGREIXA. Una ració saludable de pasta equival a 80 grams de pasta crua. Completant els plats de pasta amb verdures altes en fibra, oli d’oliva saludable per al cor i proteïnes magres com el peix o els llegums, es construeix una dieta sana que manté la línia.

LA PASTA ÉS SABOROSA I AJUDA A UNIR LA GENT. La pasta és nutritiva, assequible i versàtil. Gaudir d’un plat deliciós de pasta és una activitat que uneix tota la família o els amics. Perquè la pasta agrada a totes les edats i la gran varietat de receptes fa que sempre n’hi hagi alguna que satisfaci tothom.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain