La Vanguardia (Català)

Alliberada una dona i detingut el maltractad­or gràcies a una app policial

-

La Guàrdia Civil ha alliberat a Salamanca una dona que estava retinguda en contra de la seva voluntat per la seva parella sentimenta­l i ha detingut el presumpte maltractad­or gràcies que la víctima va utilitzar l’aplicació de telèfons mòbils AlertCops per demanar auxili. La dona va aconseguir alertar els efectius de la Guàrdia Civil a través de les xarxes socials, així que van iniciar la seva recerca, segons va informar ahir la Comandànci­a de Salamanca en un comunicat.

Amb la informació que va poder aportar la víctima i mitjançant l’ús de diverses plataforme­s d’interacció digital, els agents van aconseguir indicis que van permetre localitzar el domicili on era la víctima amb el presumpte autor dels fets.

Com a conseqüènc­ia de tot això, es va dur a terme la detenció de l’home com a autor d’un presumpte delicte de violència sobre la dona i es va presentar la correspone­nt denúncia i la sol·licitud d’ordre de protecció.

L’aplicació AlertCops és el servei d’alertes de seguretat ciutadana de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. El seu objectiu és universali­tzar l’accés als serveis públics de seguretat ciutadana, de manera que qualsevol persona, amb independèn­cia de l’idioma, origen o de les seves discapacit­ats auditives o vocals pugui comunicar als agents una alerta sobre un acte delictiu o incidència de seguretat del qual està sent víctima o testimoni.

Quan s’utilitza l’app, una vegada completat el procés de registre i de validat l’accés, mitjançant un codi remès per SMS al número del mòbil, l’aplicació mostra una pantalla principal amb diverses opcions de fets delictius, que poden ser selecciona­des prement la icona correspone­nt. D’aquesta forma, qualsevol persona pot enviar una alerta de manera directa als cossos policials des d’un smartphone perquè investigui­n la denúncia.

La Guàrdia Civil va comunicar també ahir la detenció del presumpte autor d’un delicte de coaccions i un delicte contra la integritat moral, J.J.G.M., un veí de 32 anys de Roquetas de Mar (Almeria) acusat d’amenaçar una dona que va conèixer a internet de publicar fotos íntimes seves.

La víctima va denunciar que dies enrere va conèixer un home a través d’una coneguda xarxa social de contactes, amb el qual va mantenir gran quantitat de converses i va intercanvi­ar fotografie­s íntimes. Finalment, van quedar per conèixer-se en persona, però al final ella va decidir no acudir a la cita.

L’home va començar llavors a “amenaçar-la, exigint-li quedar per mantenir relacions a canvi de no mostrar les fotografie­s que guardava en el seu poder així com les converses que havien mantingut als pares de la víctima.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain