La Vanguardia (Català)

Jo l’explico, tu el dibuixes

El projecte transmèdia ‘Dibuixacon­tes’ versiona 20 relats

- Barcelona FRANCESC PUIG

El Jordi Basté explica El flautista d’Hamelín mentre el dibuixa Noemí Villamuza i David Verdaguer es converteix en El gat amb botes amb les il·lustracion­s de Chamo San. Són dos exemples que apareixen a Dibuixacon­tes, un projecte transmèdia que versiona en català 20 contes clàssics de la literatura universal narrats per cares conegudes de diversos àmbits profession­als i dibuixats per alguns dels millors il·lustradors.

Dibuixacon­tes és una producció original d’Alguna Pregunta (APM?, Random Neox) dirigida per Anna Llacher, amb realitzaci­ó de Leo Ola- barría, textos d’Estel Solé i producció executiva de Guillem Sans. Els episodis, d’uns sis minuts de durada cadascun, es poden anar veient al canal de YouTube de Betevé, en què cada dijous se n’estrena un de nou a les 16.30 h i ja n’hi ha sis de disponible­s.

Guillem Sans explica que la iniciativa va sorgir davant la mancança a la xarxa d’espais infantils en català: “Com a pare tenia certa inquietud a l’hora de buscar continguts en català per a nens i de trobar-ne pocs i fluixos, malgrat acumular moltes visites”. D’aquí va néixer el format del Dibuixacon­tes, que es basa en dues branques: “La de la narració del conte d’una manera divertida per algunes cares conegudes que servissin, a més, de prescripto­rs en el món digital, i la de la il·lustració de la història per part de profession­als que fossin bastant diferents entre ells però amb un punt en comú, en aquest cas que fossin de Barcelona o tinguessin alguna relació amb la ciutat”.

La sèrie està dirigida principalm­ent a nens d’entre tres i vuit anys, “tot i que també ens agradaria captar l’atenció d’aquell públic que segueix el món de la il·lustració i que aquí veurà com treballen els seus il·lustradors preferits i algunes de les seves tècniques”, afirma Sans, que també considera gratifican­t que nens que ja han vist algun episodi en demanin més.

Sobre com es van formar les parelles de narradors i il·lustradors, Sans explica que ho va decidir l’equip de producció tot i que van escoltar les peticions que els arribaven sobre quin conte voldrien treballar o amb quin company preferirie­n fer-ho. “I en alguns casos els vam fer cas, com amb els germans Ivan i Jordi Labanda, que no havien treballat mai junts i els feia molta gràcia fer-ho”, revela. Altres parelles que hi participen són l’actriu Elisabet Casanovas i Àlex Santaló amb El soldadet de plom, l’actor Marcos Franz i Oriol Malet amb Els músics de Bremen, l’exdiputat David Fernàndez i Lyona amb La llegenda de santa Jordina o Màrius Serra i Lapin amb Alí Baba i els 40 lladres.

 ?? BETEVE ?? La caputxeta vermella està narrada i il·lustrada pels germans Labanda
BETEVE La caputxeta vermella està narrada i il·lustrada pels germans Labanda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain