La Vanguardia (Català)

ACTIVITATS

-

Obra digitalitz­ada. El 5 de març es presenta a la seu barcelonin­a de l’IEC el Portal Pompeu Fabra. La gran novetat és la digitalitz­ació de les obres completes, que s’han publicat en nou volums, entre el 2005 i el 2013, sota la direcció de Joan Solà i Jordi Mir. El portal permetrà consultar-les en línia.

Còmic. En la commemorac­ió no hi podia faltar la història il·lustrada del mestre. Els fills de la lingüista Gemma Pauné i del dibuixant Oriol Garcia Quera van a la mateixa escola, i aquesta connexió va ser l’espurna perquè Pauné proposés a Garcia Quera la confecció del còmic Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, un relat èpic de la passió ordenadora de l’enginyer.

Ruta. Des de fa un parell d’anys els professors de la UAB David Paloma i Mònica Montserrat fan de guies de la Ruta Pompeu Fabra, un recorregut a peu pel centre de Barcelona. També organitzen excursions a Prada de Conflent, la llar de l’exili i la mort de l’enginyer, i tenen previst fer-ne al País Basc, on Fabra va viure del 1902 al 1912 i hi van néixer les seves filles (RutaPompeu­Fabra.com)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain