La Vanguardia (Català)

Clàssica

- MARICEL CHAVARRÍA

¡JONAS KAUFMANN! El tenor alemany, el més desitjat del firmament operístic, ofereix un recital amb la soprano Diana Damrau, una altra estrella de l’escena lírica, en què interprete­n el Cançoner Italià d’Hugo Wolf. “És el meu treball més original i artísticam­ent aconseguit”, deia el mateix compositor. Aquests poemes amorosos italians traduïts a l’alemany seran l’aperitiu en forma de lied al Palau de la Música de la que serà l’actuació de Kaufmann a l’Andrea Chénier que estrenarà al març el Liceu. Els acompanya al piano l’insubstitu­ïble Helmut Deutsch. 24/II PALAU DE LA MÚSICA. 20.30 HORES

LA RÀBIA DEL ‘RÈQUIEM’ DE

VERDI. El de Verdi és el rèquiem de la ràbia, la ira autèntica i la rebel·lió contra la mort i el destí dels éssers humans, i així el presenta el cicle BCN Clàssics en el seu pròxim programa al Palau. Aquest cop amb la Simfònica del Liceu dirigida pel titular, Josep Pons. Sens dubte evocaran la pèrdua del compositor, que encara no havia fet els trenta quan va enterrar la seva dona i dos fills.

20/II PALAU DE LA MÚSICA. 20 HORES

‘DON CARLO’ A SABADELL. És el repte de la temporada d’Amics de l’Òpera de Sabadell, que fa 35 anys. Un Verdi inspirat, de gran dramatisme, amb personatge­s traçats magistralm­ent i àries i cors esplèndids. Un Verdi que Mirna Lacambra encara no havia programat. Albert Casals protagonit­za aquesta producció, amb Carles Daza, Maite Alberola i Laura Vila. Es veurà tres dies a Sabadell. I a vuit ciutats dins del 30è Cicle Òpera a Catalunya.

21,23 I 25/II TEATRE LA FARÀNDULA

L’OBC I LA ‘CENDRILLON’ DE

SOR. Si avui diumenge és Sayaka Shoji la que interpreta al Palau el Concert per

a violí de Beethoven amb l’Orquestra Camera Musicae, la setmana que ve ho faran l’OBC i el violinista austríac Thomas Zehetmair. El programa el completarà la suite Cendrillon que Ferran Sor va estrenar a la Rússia dels tsars, amb la seva esposa, Felicité Hullin, com a primera ballarina i coreògrafa. Una peça amb què es va inaugurar el Bolxoi el 1825.

23-25/II L’AUDITORI

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain