La Vanguardia (Català)

Banqueta de 300 milions

Valverde deixa asseguts els fitxatges més cars de la història del club

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Els que ja es pentinin uns quants cabells blancs recordaran un programa de TVE que es deia 300 millones ,un espai musical i de varietats que s’emetia també per a Llatinoamè­rica. Ahir aquesta xifra, o per ser més exacte la de 314,5 milions, es va associar amb el Barça. Són els diners que han costat al club els set futboliste­s de Valverde que van començar a la banqueta a Ipurua. Després de dos empats consecutiu­s l’entrenador barcelonis­ta va preferir tornar a la seva fórmula original, al format que li va donar la vida en la primera volta, quan Dembélé estava en plena recuperaci­ó de la primera lesió i Coutinho encara era una aspiració per concretar al mercat d’hivern. El tècnic volia assegurar en la mesura possible el triomf i va interpreta­r que en l’estreta gespa d’Eibar el més adequat era confiar en els futboliste­s que més bé coneixen les seves indicacion­s.

Per això quatre fitxatges d’aquesta temporada van començar com a suplents, en espera d’una oportunita­t. No ha estat mai senzill adaptar-se al peculiar ecosistema barcelonis­ta, per bé que aquesta temporada l’estil de l’equip és un punt més ortodox i malgrat que a Eibar es va practicar més un futbol de frontó que de saló. Fins a l’extrem que la pilota anava d’un costat a un altre sense control com si es tractés d’una pastilla d’hoquei gel en els Jocs d’hivern.

Coutinho, 120 milions. Dembélé, 105. Semedo, 30. Aleix Vidal, 18. Digne, 16,5. Cillessen, 13. I Mina, 12. Passant un rere un altre amb un hipotètic codi de barres per la caixa d’un supermerca­t haurien tingut com a resultat la xifra esmentada abans. Una quantitat referida només al fix que va afrontar el Barcelona per comprar-los, sense tenir en compte els variables.

Crida l’atenció el cas del brasiler, el reforç més car de la història del club. Va viure el seu gran dia a Mestalla, quan va canviar la dinàmica del partit entrant després del descans. Però un repàs als seus números ofereix que ha estat convocat en set ocasions després de superar la lesió muscular amb què va

Coutinho ha estat convocat en set ocasions i en només tres ha entrat a l’onze inicial

arribar al Camp Nou. D’aquestes vegades només en tres ha estat titular i únicament a Cornellà va completar els 90 minuts. Valverde està racionant la seva presència quan els pronòstics indicaven que el que seria més dosificat, tenint en compte que el brasiler no pot disputar la Champions, seria Iniesta. Ahir va tornar a jugar només mitja hora.

Per altres circumstàn­cies el concurs de Dembélé també està sent molt discontinu. El francès només ha estat dues vegades titular a la Lliga, contra el Getafe al setembre i contra el Llevant al gener. Després de perdre 13 pilotes la setmana passada al Camp Nou va anar a parar de nou a la banqueta, sempre pendent com està el cos tècnic i ell mateix del seu estat muscular. Ni el brasiler ni l’extrem encara no han aconseguit marcar a la Lliga, al contrari que Suárez, que continua sumant com un rellotge. D’ells dos s’esperen bones prestacion­s en la recta final de la temporada, però mentre no arriben al seu punt idoni de cocció només se’ls pot veure en comptagote­s. Tenen temps per endavant.

 ?? GORKA ESTRADA / EFE ?? Philippe Coutinho va disputar a Ipurua l’última mitja hora del partit
GORKA ESTRADA / EFE Philippe Coutinho va disputar a Ipurua l’última mitja hora del partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain