La Vanguardia (Català)

“Dimarts és una altra història”

El Barça planteja la visita a Stamford Bridge amb el comodí de la tornada al Camp Nou

- CARLES RUIPÉREZ

Ahir va disputar un partit d’alta exigència a Eibar, contra un rival asfixiant, sota la pluja i sobre un terreny de joc en estat força deficient, i demà l’expedició del Barcelona volarà cap a Londres per enfrontar-se al Chelsea. Molt moviment en poc temps. L’equip haurà de recuperar-se de l’esforç tant aviat com sigui possible i posar-se el xip de la Champions. “Dimarts és una altra història, una pel·lícula diferent”, va definir Ernesto Valverde.

Conscient de la importànci­a de recuperar el fil de la victòria després de dos empats consecutiu­s a la Lliga, el tècnic blaugrana va concedir tota la prioritat al partit d’Ipurua fins al punt que va mantenir a la banqueta Coutinho, un jugador que no pot participar a la Champions aquesta temporada perquè ja ho ha fet amb el Liverpool. “He pensat que era el millor per intentar guanyar. Sé que Coutinho no pot jugar dimarts, però pensava en avui [ahir]”, va argumentar l’entrenador, que no es va mostrar gens preocupat per la influència del partit d’Ipurua en el de Stamford Bridge. “Dimarts farem alguna cosa”, va dir entre la ironia i el suspens. “El nostre objectiu –va insistir– era tornar al camí de la victòria”.

La clau que el Barça posés ahir tota la carn a la graella d’Ipurua és que cataloga l’enfrontame­nt contra el Chelsea com un partit de 180 minuts, que no es decidirà pas a Londres, sinó a la tornada al Camp Nou, segons van manifestar Jordi Alba i Sergio Busquets. “Dimarts no quedarà sentenciad­a l’eliminatòr­ia. Serà un partit complicat perquè allà pressionen moltíssim, però esperem fer un bon partit i definir ja al nostre camp”, va explicar el lateral. El migcampist­a va apel·lar a tractar la situació amb intel·ligència i plantejar “una eliminatòr­ia de 180 minuts”.

Valverde s’hauria estimat més avançar la visita a Eibar per disposar de més descans abans de Stamford Bridge i Busquets hi està d’acord. “Quan jugues un mes de gener carregat de partits de Copa, sí que tens un petit desavantat­ge a nivell físic”, va admetre. “Ens hauria agradat jugar divendres perquè hauria estat el millor per a tothom, però no sé si pels drets de televisió o per altres coses no ha pogut ser”, va rematar.

De la mateixa manera que el cos tècnic i els futboliste­s auguraven les grans dificultat­s que oposaria l’Eibar al seu estadi, ara adverteixe­n del perill del vigent campió de la Premier i valoren l’impuls moral de la victòria d’ahir. “Tenim molta il·lusió. Intentarem recuperar-nos de la millor manera possible de l’esforç físic. Serà un partit d’anada i quedarà el de tornada, però hi anem amb la il·lusió que surtin bé les coses”, va emfatitzar Busquets.

 ?? JUAN HERRERO / EFE ?? Ernesto Valverde a la banqueta d’Ipurua
JUAN HERRERO / EFE Ernesto Valverde a la banqueta d’Ipurua

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain